NB I

A fiatalok sikere a finnek ellen

A magyar U19-válogatott barátságos mérkőzésen 1-0-ra legyőzte az északiak csapatát Telkiben.

Kapcsolódó cikkek

U19 felkészülési mérkőzés
Magyarország – Finnország 1-0 (0-0)
Telki
Magyarország: Hrabina – Medgyes, Talabér, Asztalos, Tamás K. – Tóth L. (Mervó, 67.) Németh M. (Zsótér, 67.), Nagy D., Kalmár, Varga Sz. (Tóth M., 80.) – Balogh N. (Farkas Z., 83.). Szövetségi edző: Mészöly Géza

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A szerdai felnőtt válogatott mérkőzés előtt egy nappal az U19-es korosztályban is megmérkőzött a magyar és a finn válogatott.

Már az első félidő elején magukhoz ragadták az irányítást a mieink, akik összjátékban és labdabirtoklásban is felülmúlták az északiakat. A stabil védekezés jó alapot jelentett a támadásokhoz, de a fizikálisan erős, szervezetten játszó vendégvédőket ebben a periódusban még kevesebbet tudták zavarba hozni a magyarok. A 44. percben adódott a mérkőzés addigi legnagyobb lehetősége, Talabér Attila szabadrúgása után a kapufán csattant a labda.

Az első félidőben nem sikerült gólt szerezni, de a fordulás után Mészöly Géza együttese motiváltabban futballozott, és a cserejátékosok is lendítettek a játékunkon. A finn kapus sokadik bravúrja után a 76. percben már tehetetlen volt, Kalmár Zsolt nagyszerűen cselezte be magát a bal oldalon a kapu előterébe, s miután a harmadik védőt is maga mögött hagyta, kihagyhatatlan helyzetbe hozta Mervó Bencét, aki öt méterről a hálóba passzolt (1-0). A hajrában is kialakítottak néhány ziccert a mieink, de az eredmény nem változott: minimális, de megérdemelt győzelmet aratott a magyar válogatott.

– Nagy akarással, motiváltan játszott a csapat, és ha be is csúszott néhány hiba, a hozzáállásukért mindenképpen dicséret illeti a játékosokat – mondta a mérkőzés után Mészöly Géza. – A befejezéseknél kissé pontatlanok voltunk, érezhető volt, hogy egy kemény felkészülési időszak után még kissé fáradtak a futballisták, de mezőnyben helyenként kimondottan jól játszottunk, egy agresszív, szervezett finn válogatott ellen. A teljesítményünk fokozatosan javul, remélem, hogy a csütörtöki második meccsen hasonlóan sok lehetőségünk lesz, de közülük többet váltunk gólra.

Olvasói sztorik