NB I

„Ha legyőzzük a Győrt, akkor már csak elveszíthetjük”

A DVSC jobbhátvédje, Lázár Pál minden fordulóban bajnoki döntőre készül.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élvonal 22. fordulójában a Debrecen idegenben győzött 2-1-re a Videoton ellen, ezzel hatalmas lépést tett a bajnoki cím felé. A székesfehérvári csapat hátránya tíz pontra nőtt, és hátrébb is csúszott a tabellán, a Győri ETO mögé. Egy hete szinte mindenki a Videoton–Debrecen bajnoki döntőről beszélt, szombaton azonban egy újabb sorsdöntő mérkőzést játszik a Loki, méghozzá a címvédő kisalföldiek ellen.

A Rangadó.hu megkeresésére a DVSC-TEVA jobbhátvédje, Lázár Pál elmondta, hogy csapatát még korai lenne kikiáltani bajnoknak, de azt elismerte, hogy a végső győzelmet már csak elveszíteni tudják.

– Milyen volt a Videoton elleni találkozó?
– Nagyon jó pályán játszottunk. Szerencsénk volt, mert a Videotonnak is kellett a három pont, ezért mi is nyíltabban tudunk játszani. Volt lehetőségünk a szabadabb játékra és a kontrákra is. Remek mérkőzés volt, amiből szerencsére mi jöttünk ki jobban – kezdte Lázár Pál.

– A találkozó előtt hét pont előnyük volt a Videotonnal szemben. Látatlanba aláírták volna a döntetlent?
– Ilyenről nem is esett szó az öltözőben, de még csak meg sem fordult a fejünkben. Tudtuk, hogy képesek vagyunk győzni Székesfehérváron is.

– Tagja volt a Videoton eddigi egyetlen bajnokcsapatának. Volt önben emiatt pluszmotiváció?
– Pluszmotiváció nem volt, szerencsére ezzel sosem volt problémám. Ez a Vidi már egy teljesen más csapat, mint amelyikben játszottam. Nyilván a környék és a pálya ismerős volt. Jó érzés volt visszatérni, de különleges, nosztalgikus érzés nem fogott el.

– A televízióban is elemezték azt az esetet, amikor a székesfehérvári Caneira ön mellett, a tizenhatoson belül. Ön szerint tizenegyes volt?
– Mindketten fogtuk egymást, de a kameraállásból nem lehetett látni, hogy ő a jobb kezével mit csinált. A játékvezető nagyon jól látta, hogy nem történt semmi. Caneira várta, hogy el tudjon esni, látszott, hogy erre játszik. A műsorban is mondták, hogy nem történt semmi.

– A múlt héten napokig a Videoton–Debrecen bajnoki döntő esélyeiről vitatkoztak a szakértők. Szombaton DVSC–Győr bajnoki döntő lesz?
– Mi már a Videoton elleni meccs előtt is azt mondtuk, hogy nem csak ez a két találkozó fontos, hanem minden egyes mérkőzés bajnoki döntő. A Vidi ellen is az volt, a Győr elleni is az lesz, de az MTK elleni, jövő heti meccshez is így állunk hozzá.

– Melyik csapatot tartja erősebbnek? A Videotont vagy a Győrt?
– Szerintem két hasonló erősségű csapatról van szó. Kiváló játékoskerettel rendelkeznek, és bármelyik pályán győzelmi eséllyel játszhatnak.

– Másképp készülnek az ETO ellen?
– Az edzések hasonló program szerint telnek, mint az előző héten. Különösebb változások nem voltak. Nyilván megvannak a taktikai sajátosságai a meccsnek, de minden csapat ellen hasonlóan készülünk.

– Sok szakértő a Debrecen egyik legnagyobb erősségének tartja, hogy akkor is győznek, amikor nem játszanak jól. Ez minek köszönhető?

– Nagyon jó a csapatközösség. Az edzéseken keményen hajtunk, és megyünk előre. A szerencse is azzal a csapattal van, amelyik megdolgozik érte. Ez sablonszövegnek tűnik, de tényleg így van. Jó példa erre a Pécs elleni mérkőzés, amikor a kilencvenedik percben is mentünk még előre. Ha feladtuk volna a találkozót, akkor nem kaptuk volna meg a jogos büntetőt a meccs végén. Ismerjük egymás kvalitásait, bízunk magunkban, és ennek ez az eredménye.

– Ha szombaton legyőzik az ETO-t, akkor ki lehet mondani, hogy bajnok a Loki?
– Azt, hogy bajnokok vagyunk, nem lehet kimondani. Az valóban igaz, hogy ha győznénk, akkor már csak mi veszíthetjük el a bajnokságot. Jelenleg nyolc pont előnyünk van, a saját kezünkben van a sorsunk. Ezt csak mi ronthatjuk el. Fontos, hogy ez ne legyen teher a csapat számára.

– Napra pontosan három hónapos a fia. Hogy tetszik az apaszerep? Az éjszakákat végig tudja aludni egy meccs előtt?
– Szerencsére van egy csodálatos párom, aki a munkámat maximálisan tiszteletben tartja. Egyáltalán nincs semmi, ami hátráltatná a teljesítményemet. A párom annyit törődik a kisfiunkkal, hogy nekem csak a regenerálódással kell foglalkoznom. Minden profi sportoló mellé kellene egy ilyen ember.

Olvasói sztorik