NB I

Ismerkedik az edző és a csapat

A DVSC védője, Lázár Pál 2011 novembere után volt ismét tagja a magyar válogatott keretének.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A bajnoki listavezető Debrecen jobbhátvédje, Lázár Pál is tagja volt Pintér Attila 32 fős bő keretének. A hatszoros válogatott játékos utoljára 2011 novemberében lépett pályára a nemzeti csapatban, akkor még a Videoton labdarúgójaként.

Azóta több mint két év telt el, és Lázár Pállal sok minden történt. A székesfehérvári bajnokcsapattól Törökországba szerződött, majd visszatért Magyarországra, és Pécsen kezdte újra felépíteni magát, ahol fél évig szerepelt. Tavaly aztán a szülővárosa csapata hívta, és azóta minden a helyére került. A Loki játékosa a Rangadó.hu megkeresésére elmondta, milyen érzés volt visszatérni Telkibe, a magyar válogatotthoz.

– Nagyon jó érzés volt újra visszatérni a válogatotthoz – kezdte Lázár Pál. – A csapat most ismerkedik az edző elképzeléseivel, ami arról szólt, hogy nagy hangsúlyt fektettünk a védekezésre, és az egymás mellett játszók együttes mozgására. Ez a két nap most a taktikai elemekről szólt. Ez volt az év első edzése, de nagyon keményen meghajtottuk, és mindenképpen pozitív volt ez a két nap.

Pintér Attila híres arról, hagy taktikailag nagyon felkészült edző, és a védekezést kellőképpen megszervezi minden csapatánál.

– Ezek a taktikai elemek mind olyan dolgok, amiket már tanultunk a pályafutásunk során, de fontos, hogy összeszokjunk, és automatikusan tudjuk, kinek mi a feladata – folytatta a 25 éves hátvéd.

Lázár hirtelen robbant be a felnőtt válogatottba, és egy darabig úgy tűnt, hosszú évekre megoldhatja a hátvédproblémákat a jobb oldalon, de aztán hat válogatott mérkőzés után két évig nem került keretbe.

– Amíg itthon futballoztam a Vidiben, addig rendszeresen hívtak. Ha jól emlékszem az utolsó meccsem egy Liechtenstein elleni barátságos találkozó volt, amit öt-nullra megnyertünk, de akkor már Törökországban voltam, és kezdtem kiszorulni a klubcsapatomból – mesélte Lázár Pál. – Onnantól kezdve mondhatjuk, hogy jó másfél évig mélyponton voltam, ahonnan nagyon nehéz volt visszaküzdenem magam, de nyilván azért nem hívtak a válogatottba, mert a klubcsapatomban nem játszottam. De nem is érdemeltem meg, hiszen az érdemli meg, aki játszik a klubcsapatában. Nagyon keményen küzdöttem, hogy újra itt legyek. Amikor a Videotonból külföldre kerültem, úgy gondoltam, egyre szebben fogok felfelé lépkedni, de utólag már rájöttem, hogy éretlen voltam a külföldi szerződéshez. Akkor ezt még nem tudtam, de így, mai fejjel már látom, hogy az akkori gondolkodásom meg sem közelíti a mostanit.

Mielőtt külföldre szerződött, Lázár Pál a bajnoki címért harcolt az NB I-ben a Videotonnal. Nyáron Debrecenbe szerződött, és ismét bajnokaspiráns csapat tagja lett.

– Nagyszerűn érzem magam, talán a legjobb hely, ahol eddig futballoztam. Nem csak azért, mert itthon lehetek, és itt van a család, de nagyon jó a csapat, remek a közösség. Minden adva van a jó teljesítményhez. Benne van a fejünkben a bajnoki cím, és pontosan tudjuk, mit érhet el ez a csapat. Most nagyon jó pozícióban vagyunk, annak ellenére, hogy voltak bosszantó pontvesztéseink is. Érezzük, hogy képesek vagyunk rá, és még több van bennünk. Lehet ennek a szezonnak egy nagyon szép vége…

Január elején a válogatott meghívó mellett még egy ajándékot kapott a Debrecen játékosa, hiszen megszületett a kisfia, Lázár Dominik.

– A múlt héten, pénteken született, de már hívtak is, hogy lesz a válogatott összetartás. Nyilván nehéz volt a kettőt összeegyeztetni, de pozitív volt. A párom hétfőn jött haza a kisfiammal, én meg aznap kezdtem a válogatottnál, így vegyes érzések voltak bennem, hiszen az ember mindkét helyen ott szeretne lenni. Szombat-vasárnap egész nap velük voltam a kórházban, amíg az erőm engedte, majd hétfőn-kedden a válogatottnál. Kedd este hazaérkeztem, és néhány órát sikerült aludnom. Hajnali kettőtől hétig voltak gondok az alvással, de ez vele jár. Ettől függetlenül most minden percet kihasználok, amit velük tölthetek – zárta a beszélgetés a büszke apa, Lázár Pál.

Olvasói sztorik