NB I

Szurkolóból alapember

A fiatal jobbhátvéd, Nagy János télen majdnem Kecskemétre került, de a szakmai stáb ragaszkodott hozzá.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az Újpest vasárnap este 1-0-s vereséget szenvedett Szombathelyen. A találkozó után a lilák vezetőedzője, Nebojsa Vignjevics kiemelte, hogy együttese megérdemelten kapott ki, mert nem játszott csapatként. Az újpestiek hetek óta a Ferencváros elleni derbire készülnek, talán ez is közrejátszott a vereségben.

A 21 éves Nagy János élete első derbijére készül. A Rangadó.hu megkeresésre a fiatal futballista elmondta, hogy télen, amikor visszahívták a szigetszentmiklósi kölcsönből, nem számított ennyi lehetőségre. Nem mellesleg a jobbhátvéd gyerekkora óta minden Újpest-meccsen ott van.

– A Haladás ellen megszakadt az Újpest négymeccses győzelmi szériája. Mi volt a probléma?
– Én először szerepeltem a Haladás otthonában. A pálya talaja nem igazán kedvezett a játékunknak. Az első félidőben nem sikerült azt játszanunk, amit eddig. A szünet előtt kaptunk egy gólt, utána próbáltunk javítani. Sajnos nem sikerült. A szurkolóknak nagyon köszönjük a támogatást, mert kiálltak mellettünk a végéig – mondta Nagy János.

– Sokan már az előző héten is csak az Újpest–Fradi meccsről beszéltek. Benne lehetett a vereségben, hogy fejben már sokan a derbin futballoztak?
– Lehet, hogy ez is közrejátszott, mert az utóbbi napokban tényleg mindenki csak erről beszélt. Ráadásul a klub körüli problémák sem segítettek. Mi is szeretnénk, hogy minden rendben legyen. Természetesen a pályára nem vittük ki a problémákat, mert nekünk nem ez a dolgunk. De előfordulhat, hogy néhány ember agyában már az Újpest–Fradi motoszkált.

– Az őszi szezonban még Szigetszentmiklóson futballozott a másodosztályban. Mekkora a különbség az NB I és az NB II között?
– Nagy! Egy-két mérkőzésen nem érezni, mert az NB II-ben is vannak komoly csapatok – gondolok itt a Nyíregyházára, hiszen vezeti a tabellát, vagy a második Dunaújvárosra –, amelyek megütik az NB I-es szintet. Voltak ott is jó meccsek, de a körítés, az elvárás sokkal nagyobb az első osztályban.

– A Pest megyeieknél kölcsönben futballozott. Miért került vissza télen Újpestre?
– Kölcsönben szerepeltem fél évet az SzTK-ban, de egy évre adtak kölcsön. Télen volt egy megkeresés a Kecskemét részéről, ezért visszajöttem Újpestre, itt kezdtem meg az alapozást és vártam, hogy eldőljön a sorsom. A szakmai stábot viszont sikerült meggyőznöm a teljesítményemmel, ezért itt maradtam.

– Tavasszal az Újpest mind az öt mérkőzésén szerephez jutott. Kispesten még csak csereként, utána viszont mindegyik meccsen kezdőként. Meglepte, hogy ennyi lehetőséget kapott?
– Egy kicsit meglepett. Amikor Törökországban voltunk edzőtáborozni, akkor a legtöbb felkészülési mérkőzésen játszottam. Majd hazajöttünk és játszottunk egy meccset a Puskás Akadémiával, és akkor nem kezdtem. Utána a Honvéd ellen még a kispadon ültem, azóta viszont minden meccsen lehetőséget kaptam. Megteszek mindent, hogy ez így is maradjon.

– Az öltözőben elfogadták a társak?
– Persze. Nagyon jó itt a közösség, de több játékost is ismertem már korábbról. Sok barátom van a csapatban. Emberileg biztosan elfogadtak, de szerintem már a játéktudásom miatt is.

– Nebojsa Vignjevics milyen instrukciókkal szokta pályára küldeni?
– Kéri, hogy nagyon koncentráljak a beadásokra. Edzésen szinte tökéletesen adok be, de meccseken ez nem mindig sikerül. Tudja, hogy mit tudok, és sokszor azt kéri, hogy bízzak magamban.

– Pénteken jön az első derbije. Várja már?
– Elmondhatatlanul. Gyerekkorom óta minden Újpest–Fradi mérkőzésen kint voltam a nézők között, és végigszurkoltam. Kívülről is fantasztikus élmény. Kíváncsi vagyok rá, milyen lesz belülről.

– Az Újpest rutinosabb játékosai sokat mesélnek a derbiről?
– Igen, szoktak. Felkészítettek már az atmoszférára. Elmondták, milyen gólt rúgni, ha éppen vezet a csapat, vagy ha vesztésre áll. Biztosan életre szóló élmény lesz.

– A Ferencváros futballistáiból mennyire készül?
– Személy szerint is ismerek egy-két játékost a Fradiból, főleg fiatalabbakat. Készülök, igen. Főleg azokból, akik az én szélemen fognak játszani.

– Az utóbbi napokban nem csak a derbi volt beszédtéma, hanem Kabát Péter videófelvétel alapján történő eltiltása is, ami miatt ki kell hagynia a meccset…
– Kellemetlen téma, amiről nem szeretnék hosszan beszélni. Kicsit fura, hogy Kabát Petit pont eltiltják egy olyan meccstől, amit nála jobban talán senki nem vár. Remélem, a csütörtöki fellebbezésen igazságos döntés születik, és Peti is játszhat majd a Fradi ellen.

– Említette, hogy minden Újpest–Fradi meccsen kint volt. Ez azt jelenti, hogy nem csak futballozik Újpesten, hanem fanatikus szurkoló is?
– Igen, így van. Szolnokon születtem, majd kilencvennyolcban költöztünk Budapestre. Azóta minden Újpest-meccsen itt vagyok.

Olvasói sztorik