NB I

Megtáltosodott a csapat

A Pécs ellen duplázó Zamostny Balázs bízik benne, hogy a bajnokságban is kezdőként léphet pályára.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szerda este a PMFC csapatát fogadta az Újpest a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján. A pécsi első találkozón 3-1-re nyertek a lila-fehérek, tehát kényelmes helyzetből várhatták a folytatást. A szerdai meccsen 4-0-s hazai győzelem született, így 7-1-es összesítéssel ejtette ki az Újpest a mecsekieket. A Rangadó.hu megkereste a visszavágón két gólt szerző Zamostny Balázst, aki szerint egy igazi örömfocit játszott csapata.

– A társakkal beszéltük, hogy nagyon jól éreztük magunkat a pályán. Úgy érzem, nagyon jól játszottunk, és végig domináltunk a találkozón – kezdte a 22 éves csatár, aki korábban a Pécs, a Siófok és a Vasas együttesében is szerepelt. – Büszke vagyok a csapatra, nagyon jó volt a társakkal játszani. Szerintem egy percig sem forgott veszélyben a továbbjutásunk, és szerencsére hamar gólt, gólokat tudtunk szerezni. Szinte örömfoci volt ez számunkra, és nagyon jó érzés volt ennyi néző előtt egy jó Pécset négy-nullra legyőzni.

– Kétszer is eredményes volt a meccsen, hogy emlékszik vissza a góljaira?
– Nem emlékszem tisztán mindenre, hiszen ilyenkor a meccs hevében elvész a pillanat. Az első gólom előtt a Pécs a középpályán eladta a labdát, Koszovics kitette nekem a bal oldalra, én átvettem, és a kifutó kapus mellett el tudtam pöckölni. Nagyon örültem a gólnak, és egy gát is felszakadt bennem. A második félidő elején kipasszoltam a labdát szélre, és amíg a társam cselezgetett, addig befutottam középre, majd a beadásra csukafejessel érkeztem. Amikor elfejeltem a labdát, csak annyit láttam, hogy a kapus a kapufára tolta, utána a földre estem, nem láttam, mi történik. A közönség morajlásából és a többiek kiabálásából eszméltem, hogy gól lett, és borzasztóan örültem, hogy sikerült dupláznom.

– Jelent valamilyen pluszt, hogy a volt csapata ellen tudott duplázni?
– Minden meccsen gólt szeretnék rúgni, teljesen mindegy, hogy ki az ellenfél. Most a Pécsnek, volt csapatomnak lőttem, de ez nem oszt, nem szoroz. Pécsi születésű és kötődésű vagyok, nyilván szurkolok a csapatnak, és figyelemmel kísérem az ottani barátaim pályafutását, de ez a dolgom, és a csapattársaim is remekül kiszolgáltak, úgyhogy nekik is köszönhetem, hogy eredményes tudtam lenni.

– A nehéz körülmények ellenére zsinórban négy meccset nyert az Újpest, mennyire elégedett a csapat szereplésével?
– Amióta mindenki a megszűnésről és a nehéz helyzetről beszélt, azóta mintha megtáltosodott volna a csapat. Sorban hozzuk a meccseket, ráadásul úgy érzem, mindezt jó játékkal tesszük. A kupában is helytálltunk, úgyhogy kevés idő alatt viszonylag sok jó meccset tudhatunk magunk mögött. Ugyanezt kell folytatnunk tovább, szerintem most elkaptunk egy fonalat, amit nem szabad elengedni. Úgy érzem, nagyon jó úton járunk, és szeretnénk ugyanitt folytatni a hétvégén a Haladás, és utána pedig a Ferencváros ellen is.

– Kabát Pétert utólagos videóelemzés alapján két bajnoki meccstől eltiltották. A Pécs elleni teljesítménye után bízik abban, hogy a bajnokságban is megkapja a lehetőséget?
– Nagyon szeretnék a kezdőcsapatban szerepelni. Sajnáljuk a szituációt, hiszen a derbin Kabát Peti rutinja nagyon nagy segítség lenne a csapatnak. Úgy érzem azonban, hogy most tudtam bizonyítani, és az edzőnek, valamint a szakmai stábnak is meg tudtam mutatni, hogy nyugodtan számíthatnak rám a kezdőben. Meg fogom állni a helyem, és nem titok, számítok arra, hogy a kezdőben kapjak helyet. Ha ne adj isten nem így alakul, akkor sem leszek csalódott, és ugyanígy dolgozom tovább. Reménykedek a több játéklehetőségben, és mindent meg fogok tenni azért, hogy ugyanilyen eredményesen játsszak, és segítsem az Újpestet.

Olvasói sztorik