NB I

„Úgy játszottunk, ahogy mindig kéne”

Kabát Péternek nagy szüksége volt a gólra; elnézést kért Lazar Marjanovicstól a csúnya belépője után. Pecázós képgalériával!

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Vasárnap délután az OTP Bank Liga 21. fordulójának rangadóján az Újpest hazai pályán 2-0-ra legyőzte a Diósgyőr együttesét. A lila-fehérek a Honvéd ellen elszenvedett vereség után három meccsen hét pontot szereztek, és úgy tűnik, kezdenek egyre jobban összeállni.

A Rangadó.hu megkeresésére az Újpest csapatkapitánya, a Diósgyőr ellen tizenegyesből gólt szerző Kabát Péter elmondta el, nagy szüksége volt már erre a találatra, és innen is bocsánatot kér a diósgyőri Lazar Marjanoviccsal szemben elkövetett szabálytalansága miatt.

– A tavaszi szezon eddig legnehezebb meccsét nyerték meg. Milyen volt a találkozó?
– Úgy érzem, jobban játszottunk, és jobban akartuk a győzelmet, mint a Diósgyőr. Mindenki agresszív volt és tette a dolgát. Gratulálok az egész csapatnak, főleg azért, mert az első félidőben úgy játszottunk, ahogy az Újpesttől elvárható. Nem mellékesen fantasztikus közönség előtt léptünk pályára, és nekik is szeretném megköszönni a buzdítást. Nagy szükség volt rájuk, hogy le tudjunk győzni egy ilyen jó csapatot – kezdte Kabát Péter.

– Az első félidőben a tizenegyes jogos volt?
– A büntető biztosan jogos volt. Amit mondott Puhl Sándor, hogy fél méterrel előrébb álltam és lesen voltam, az igaz, de a bíró továbbengedte az akciót. Utána a Diósgyőr kapusa elütött.

– A Harmadik félidő című tévéműsorban teret kapott egy másik eset is, a Marjanovics ellen elkövetett elég kemény szabálytalansága. Volt előzménye az esetnek?
– Dehogyis. Nagyon sajnálom az egész szituációt. Ott volt a labda, és nagyon benne volt a fejemben, hogy nehogy gólt kapjunk. Amikor oda akartam lépni a labdára, akkor a diósgyőri játékos belépett elém, és valóban eltaláltam a lábát. Nem akartam neki így odalépni, nem is szoktam ilyet csinálni. Szerencsére nem sérült meg, és tudta folytatni a játékot. A lába nem volt megfeszítve, hanem be volt hajlítva. Nagyon csúnyának nézett ki, de semmi szándékosság nem volt bennem. Bocsánatot kértem tőle akkor is, de ezúton is szeretnék elnézést kérni tőle. Szerencsére nem történt baj, és nem lett belőle sérülés.

– Az utóbbi időben Vasziljevics több büntetőt is értékesített. Most hogyhogy ismét ön lőtte?
– Amikor ő rúgta, akkor én nem játszottam. Én szoktam elsőnek rúgni, de mi ketten vagyunk kijelölve a végrehajtásra. Ha a pályán vagyok, akkor általában én lövöm.

– A gólja után látszott, hogy nagy feszültségtől szabadult meg. Ez az újpesti helyzet miatt volt, vagy azért, mert már régebben talált a hálóba?
– Igazából mindkettő. Bennem volt a feszültség, mert nem volt mostanában szerencsém. Kapufákat lőttem, vagy éppen a kapus védett bravúrosan. A klub körül kialakult helyzet is benne van a dologban. Nagyon sok érzés kavargott bennem, de nagyon jó volt ilyen sok néző előtt betalálni ismét.

– A jelenlegi újpesti helyzet mennyire kovácsolta össze a csapatot?
– Az edzőnk próbál rendet tenni a fejekben. Sokszor mondja, hogy ezzel mi ne foglalkozzunk, mert nem ránk tartozik. Próbálunk a pályán is úgy futballozni, hogy ez ne látsszon meg. Fontos, hogy csak a meccsekre koncentráljunk, és ha megnézzük, akkor eddig bejött, amit mondott. Azért jó lenne, ha pont kerülne végre ennek a történetnek a végére, mert nem kéne vele foglalkozni többet.

– Balogh Balázs mondta, hogy a mérkőzések után sokszor elmennek horgászni egy csapatösszetartás keretében. Hétfőn is voltak?
– Nem. Most a Magyar Kupa-negyeddöntő visszavágója miatt kihagytuk. Nem volt rá idő, mert edzésünk is volt. Akkor szoktunk elmenni, amikor van egy szabadnapunk, és olyankor már reggel elindulunk. Fél napokra nem igazán szoktunk neki indulni.

– A Pécs elleni kupavisszavágót kétgólos előnyről kezdik. Milyen találkozót vár szerdán?
– A Pécs nagyon jó csapat, amit tavasszal már többször is bizonyított. Nagyon jó focit játszik, ezért a kétgólos előny semmiképp sem altathat el minket. Oda kell figyelnünk, és a lefújásig koncentrálnia kell az egész csapatnak. Természetesen jó, hogy kétgólos előnyben vagyunk, de nem vehetjük könnyedén a találkozót. Mindenképpen tovább kell jutnunk a négy közé.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik