NB I

Kabát célja a kupagyőzelem

A rutinos csatár még nem gondol a visszavonulásra, viszont a jövőben szívesen dolgozna edzőként jelenlegi klubjánál.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Újpesten a második hetébe lépett a csapat felkészülése. A lila-fehérek három héten keresztül tréningeznek idehaza, majd Törökország felé veszik az irányt, ahol két hétig hangolódnak az NB I tavaszi szezonjára.

Kabát Péter az elmúlt évek legmeghatározóbb játékosa Újpesten, így tavasszal sok múlhat a rutinos támadó teljesítményen. A Rangadó.hu megkeresésére az egykori válogatott játékos beszélt a lilák felkészüléséről, és szót ejtett a tavaszra kitűzött célokról is.

– Hogy zajlik eddig a csapat felkészülése?
– Most kezdtük a második hetet. Az első hét inkább a ráhangolásról szólt, nem volt kőkemény a munka, nehogy a szünet után nagyon leterheljük magunkat – magyarázta Kabát Péter. – Az edző szépen, fokozatosan terhel minket, és úgy érzem, jövő héten jön majd a felkészülés legkeményebb része. Utána megyünk Törökországba, ahol két hétig edzőtáborozunk, és hét edzőmeccset fogunk játszani. Akkor már a finomhangoláson lesz a hangsúly, mert utána következik a bajnokság.

– És folytatódik a Magyar Kupa, ahol a komoly problémákkal küzdő Pécs lesz az Újpest ellenfele. Mondhatjuk, hogy jól jártak a sorsolással?
– Nem csak a Pécset, mindenkit le akarunk győzni, mert a Magyar Kupa megnyerése a célunk. Ezzel kijuthatnánk a nemzetközi porondra, de a bajnokságot sem hanyagoljuk el, mert feljebb akarunk lépni a tabellán.

– Nemrég nyilatkozta, hogy edző szeretne lenni. Ez még csak egy elképzelés, vagy már tett lépéseket is az ügyben?
– Ez még csak egy gondolat, mert jó erőben érzem magam és szerencsére nincs semmi bajom. Érzek még magamban két-három évet, de majd meglátjuk, mit hoz a sors. Nemrég múltam harminchat éves, így gondolni kell arra, hogy mit fogok csinálni, ha befejezem, de mindenképpen a labdarúgásban szeretnék maradni, azon belül is az edzősködésnél. Erről már beszéltem is a tulajdonossal, aki szeretné, hogy a klubnál maradjak, amikor befejezem a profi pályafutásomat.

– Sok edzővel dolgozott együtt. Kinek köszönheti a legtöbbet?
– Egy személyt nem szeretnék kiemelni, mert szerencsére nagyon jó edzőim voltak, mind Magyarországon, mind külföldön, így ha akarnék, sem tudnék megnevezni senkit.

– Tizenhat alkalommal volt magyar válogatott, de sosem csatárként szerepelt a nemzeti csapatban. Ez nem zavarta?
– Kimondottan csatárt nem játszottam, de nem bánom, hiszen minden játékos álma, hogy válogatott lehessen. Nekem ez megadatott, és tizenhat alkalommal magamra húzhattam a nemzeti csapat mezét, ezt nagy dolognak tartottam mindig. Az volt a fontos, hogy számítottak rám. Inkább azt sajnálom, hogy sérülések és egyéb okok miatt nem kevesebbet lehettem válogatott, így egy apró hiányérzet van bennem.

– Kisfia, Kevin a Honvédban játszik. Örökölte az apja tehetségét?
– Nagyon ügyes, bár még csak nyolc éves. Két éve futballozik Kispesten, és látom rajta, hogy nagyon szereti, mindene a foci. Remekül lő, azt már elmondhatom, hogy a jobb lába nagyon veszélyes, és fontos, hogy roppant kitartó. Szeretne focista lenni, de én nem erőltettem soha, ez az ő döntése volt. Majd meglátjuk, hogy alakul, de szerintem adva vannak azok a képességei, ami hozzásegíthetik, hogy egy jó játékos legyen.

– Egy korábbi interjúban mondta azt is, hogy Kevin kapus akart lenni, de erről gyorsan lebeszélte.
– Az még csak egy kezdeti fázis volt, amikor még nem is futballozott a Honvédban. Néha lőttem neki, és akkor szívesen védett, de ennek hamar vége lett. Mindig azt tanácsoltam neki, hogy menjen előre és rúgjon gólt, mert ha megteszi, akkor mindenki dicsérni fogja. Majd kialakul, mert van még ideje, de úgy látom, támadó felfogásban játszik.

– Nemrég azt nyilatkozta, hogy a szerződéshosszabbításra márciusban akar sort keríteni a tulajdonos, de ön jobban szeretné, ha már úgy utazhatna el a csapat edzőtáborba, hogy ez a kérdés már tisztázva van. Most hogy áll a dolog?
– Jelen pillanatban nincs még konkrétum, de az edzővel már beszéltem, ő mindenképpen számít rám, és szeretné, hogy itt maradjak. Hogy nyártól lesz-e szerződésem, az majd március-április környékén fog eldőlni. Most a felkészüléssel foglalkozom, és arra koncentrálok, hogy jó erőben egy jó tavaszt tudjak produkálni.

Olvasói sztorik