NB I

A „nem lehet kikapni” mentalitás

Kabát Péter szerint a szerb edzőtől új impulzust kaptak; Balajcza Szabolcs és Simon Krisztián is nyilatkozott.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az Újpest 1-0-ra győzött az MTK otthonában péntek este, az élvonal 12. fordulójának nyitómérkőzésén. A lilák az első félidőben szereztek vezetést: egy szöglet után Juanan bólintott a hazaiak kapujában. A lefújást követően az újpesti játékosok felszabadultak voltak, örültek az idegenbeli sikernek, és mindannyian kiemelték az új vezetőedző, Nebojsa Vignjevics érdemeit, akinek két nap alatt sikerült felráznia a csapatot.

A bajnoki szezonban először kapott gól nélküli meccset produkáló csapatkapitány, Balajcza Szabolcs szerint előbb is eldönthették volna a meccset.

– Először is köszönöm a csapatnak, mert végre nem kaptunk gólt a mérkőzésen. Nagyon jó volt a védekezésünk – mondta a Rangadó.hu érdeklődésére Balajcza. – Ha kicsit pontosabbak vagyunk, előbb eldönthettük volna a mérkőzést. Nem tudom, hogy az új edzőn múlt-e a jó eredmény. Most kicsit mást játszottunk, másfajta hadrendben, de azért vannak még hiányosságaink. Nebojsa Vignjevics kemény és következetes. Mindenképpen karakteres edzőnek mondanám.

A házi góllövőlistát Simon Krisztiánnal együtt vezető rutinos csatár Kabát Péter a szerencsének is köszöntet mondott a meccs után.

– Mindennél fontosabb volt, hogy megszerezzük a három pontot, és elmozduljunk, mert nagy lökést adhat a csapatnak ez a győzelem – magyarázta Kabát. – Most nagyon jó a hangulat, de már a meccs előtt is éreztem, hogy benne lehet egy jó eredmény a mai estében. Felkészültünk az ellenfélből, bár volt egy-két helyzet, amikor a szerencsével sem álltunk hadilábon, de ez benne van a futballban. Az edzőtől új impulzust kaptunk. Nagyon szigorú, és átadta a csapatnak a „nem lehet kikapni” mentalitást.

Szinten nagyon örült a sikernek a tehetséges támadó középpályás, Simon Krisztián, aki elsősorban a szurkolókat méltatta.

– Az edző mentalitása a csapatra is átragadt. Szerintem ez már most is érezhető volt, mert nagyon együtt volt a csapat – nyilatkozta Simon. – A héten pörgős és kemény edzések voltak. Amit két nap alatt meg tehet egy edző, azt az új mester megtette, és sikerült felráznia a csapatot a letargiából. Engem átrakott a jobboldalra, az eredeti posztomra. Gondolom, utánanézett, hogy hol játszottam eddig a legtöbbet. Bár idén a baloldalról indultam, rúgtam is négy gólt, de a másik szélét is nagyon szeretem. Végezetül nagyon köszönjük a szurkolóinknak a buzdítást. Nálunk csak ők voltak jobbak!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik