NB I

„Azonnali előrelépés kell!”

A szerb tréner, Nebojsa Vignjevics szerződése egyelőre az idény végéig szól, de legalább öt évig maradna.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szerda délelőtt megtartotta első edzését Újpesten a frissen kinevezett vezetőedző, Neboljsa Vignjevics. A 45 éves szerb szakember a Kozma István, Marc Leliévre páros helyét veszi át a 11. fordulót követően kiesőhelyen, a tabella 15. pozíciójában szerénykedő fővárosi klub kispadján. Másodedzője a bosnyák Zoran Campara lett.

A tréninget követően Roderick Duchatelet, a lila-fehérek klubelnöke és tulajdonosa a váltás kapcsán elárulta, értékeli a Kozma, Leliévre páros erőfeszítéseit, ő azonban nem azért vette át a klubot szűk két évvel ezelőtt, hogy az a tabella alján küzdjön a pontokért. Leliévre lemondásával elérkezett az idő a váltáshoz. Az új tréner kinevezésétől pedig azonnali előrelépést remél.

– Neboljsa korábbi pályafutása során bizonyította képes gyorsan eredményes csapatot építeni, míg Zoran elképesztő tapasztalattal bír a labdarúgás minden terén, így aligha találhattunk volna náluk alkalmasabb párost a csapat élére – tette hozzá a belga klubvezető. Duchatelet kiemelte, több jelölt is volt a csapat kispadjára, magyarok és külföldiek egyaránt, de a beszélgetések alapján Vignjevics bizonyult a legmeggyőzőbbnek. Hozzátette, a szerb tréner már a Győri ETO elleni mérkőzésen is jelen volt, mint lehetséges jelölt, így nem egyetlen nap alatt született meg a döntés a kinevezéséről.

Vignjevics székfoglalójában leszögezte, nem tartja magát varázslónak, két nap alatt nem tud csodát tenni a klub életében, de biztos abban, hogy az MTK elleni, pénteki találkozón már így is lesznek látható változások.

– Amikor az elnök úr megkeresett, egy percig sem gondolkodtam a válaszon. A klub ugyan nehéz helyzetben van jelenleg, de hiszem, hogy a fegyelem és a munka meghozza az eredményét. Természetesen szeretnék jó, látványos futballt játszatni a csapattal, mivel a jó fociban eredendően kódolva van a siker – mondta a szerb szakember, aki újságírói kérdésre elárulta, játékos pályafutásából szívesen emlékszik a Tatabányán eltöltött időszakra, különösen a Dunaferr ellen szerzett két góljára.

Hozzátette, az elmúlt bő tíz évben is figyelemmel kísérte a magyar labdarúgás alakulását, így nem érkezett idegen közegbe. Az Újpestet is többször látta játszani, így nem csak két-három edzés alapján kell majd döntenie, kit nevez az MTK elleni bajnokira.

– Lehetne nagy célokról, európai kupaszereplésről beszélni, de jelenleg a legfontosabb az, hogy előrébb lépjünk a tabellán. Meccsről-meccsre kell hozni az eredményeket, a potenciál, a minőség megvan a csapatban, hogy jóval előrébb végezzen – mondta az újpestiek szerb trénere.

A sajtótájékoztatón Zoran Campara is szót kapott, aki játékosként Spanyolországban és Belgiumban is bizonyított, ezt követően állt sportigazgatónak.

– Komoly felelősség egy ilyen patinás klubnál munkát vállalni, de mindent elkövetünk majd azért, hogy az idény végén visszatekintve elmondhassuk, ez egy jóval sikeresebb szezon volt, mint amilyennek érkezésünkkor tűnt – magyarázta a másodedző.

Vignjevics szerződése jelenleg az idény végéig szól, ám a tréner viccesen megjegyezte, legalább öt évre tervez az Újpest kispadján.

Olvasói sztorik