NB I

„Újpesten szeretném befejezni”

A rutinos csatár, Kabát Péter cáfolta a távozásáról szóló pletykákat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szerdán napvilágot látott a hír, miszerint Kabát Péter, Balajcza Szabolcs, Vermes Krisztián és Litauszki Róbert távozhat Újpestről, ha talál magának csapatot. A lila-fehérek rutinos támadója a SportKlub televízió pénteki adásában határozottan cáfolta az értesülést, és megerősítette, hogy Újpesten szeretné befejezni a karrierjét, sőt ha van rád mód, játékos-pályafutása után is a klub kötelékében maradna.

– Az elmúlt napokban sok mindent lehetett olvasni az újságokban az Újpestről. Meglepte?
– Igazából az lepett meg, amit az újságokban és az internetes oldalakon olvastam, mert ezek egyáltalán nem valós dolgok – mondta Kabát Péter. – Ezen a héten voltam tárgyalni a tulajdonosnál, hiszen jövő nyáron lejár a szerződésem Újpesten, és erről volt szó. Azt beszéltük meg, hogy márciusban foguk visszatérni rá, de úgy vettem ki a szavaiból, hogy számít rám, és a viszonyom is jó vele. Tavaly is egy évet hosszabbítottunk, ezért amiket a fórumokon olvastam, az megdöbbentett.

– Az jelent meg, hogy Kabát, Litauszki, Balajcza és Vermes távozhat. Tavaly ugyanezt megcsinálták Szélesi Zoltánnal és Gregory Christtel is. A csapatban lassan alig van magyar futballista, így logikus lett volna, ha elküldik önöket nem?
– Ennek valóban van alapja, mert Zoli és Greg fél éve nincs a csapattal, nem is edzhetnek nálunk. Elég sok a külföldi a csapatban, de én már nyilatkoztam is, hogy Újpesten szeretném befejezni a karrieremet, és azt sem titkoltam, ha befejezem, akkor mindenképpen szeretnék a klubnál maradni. Nagyon jól érzem itt magam, szeretek itt lenni, a szurkolókkal is jó a viszonyom. Ezeket beszéltem meg vele, de sajnos ilyenek jöttek le, amiket az újságok írtak. Ennek azért nem örültem…

– Honnan vették ezeket az információkat?
– Biztos volt valaki, aki ezt az egészet kiszivárogtatta. Nem tudom, kinek állhatott érdekében, mert nagyon sok ember megfordult itt a klubnál. Valamelyik szurkolói oldalra felrakták, és onnan már nagyon gyorsan terjednek a hírek. De tényleg arról volt szó, hogy márciusban térünk vissza a szerződéshosszabbításra, és talán emiatt jöttek a pletykák. De nem hiszem, hogy emiatt azt kéne hinnie bárkinek, hogy mi ki vagyunk rúgva, hiszen ez nem igaz. Meglátjuk, mit hoz a jövő, nyárig még van szerződésünk és bizonyíthatunk, utána leülünk, és megbeszéljük a folytatást.

– Az Újpest kapott egy komoly edzőt, és nagyok a várakozások. Ön is érzékeli?
– Mindenképpen egy nagyon jó és felkészült szakembert kaptunk, rá is fért a csapatra. Úgy érzem, az őszi szezon végére összeállt a gárda. Kihozta az együttesből, amit lehetett. A Magyar Kupában továbbjutottunk a Fradi ellen, de erősítésre szorul a csapat, mert az Újpestnek nem a tizedik hely körül kell állnia, hanem a bajnoki címért kell harcolnia. Mindig is azt mondtam, hogy ide három-négy-öt minőségi játékos kell, de nem olyan, aki a padon ül és tíz-húsz perceket játszik, hanem egyből a kezdőbe. Olyan, aki erősítést jelent a csapat számára.

– Milyen most Újpesten a hangulat?
– A légkörrel nincsen semmi gond. Én jól érzem magam. Mindig is jól éreztem magam Újpesten. Mindenki tudja, hogy sok az idegenlégiós. Több nemzetből tevődik össze a csapat. Én sem tudom, hogy magyarok, vagy külföldiek fognak-e érkezni.

– A Gyurcsó-pletyka igaz?
– Én is csak olvastam, így nem tudom, hogy igaz-e, de én nagyon örülnék neki, ha jönne, mert jó magyar játékos, és fiatal. Vele mindenképpen erősödnénk.

– Nyáron igazolt az Újpest három húszéves jobbhátvédet. Miért?
– Nem tudom, milyen rendszer alapján hozták ide őket, de ez nem is az én dolgom. Valóban van most egy posztra három játékosunk, ellenben nincs balhátvédünk. Antón megsérült, ezért Balogh Balázsnak kellett az ő posztján játszania. Szerintem biztosan fogunk a hiányposztokra igazolni.

– A hét tanulsága, hogy ne az újságoknak, hanem Kabát Péternek higgyünk?
– Az újságok ezért vannak. Sokan abból élnek, hogy olyanokat írnak, ami nem igaz, ezt el kell fogadni, de én ennek nem tulajdonítok nagy jelentőséget. Szerintem, ha felhívnak és megkérdeznek, hogy mi történt, akkor az az igazság, és nem az, amit maguktól leírnak.

Úgy látszik, Kabát Péter eléggé feledékeny… A Rangadó.hu az említett cikk megjelenése előtt, szerda este természetesen felhívta őt is, de a 36 éves csatár csak annyit mondott, hogy nem szeretne nyilatkozni, és kacsának nevezte a hírt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik