NB I

„Megérdemelten mentünk tovább”

A lila-fehérek védője, Litauszki Róbert a közönség támogatását emelte ki a sikeres kupaderbi után.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az Újpest FC a jelek szerint kezd kimászni a gödörből. A lila-fehérek a NB I-ben megnyerték legutóbbi két mérkőzésüket. Előbb a Pápát verték hazai pályán 4-2-re, majd Pakson megismételték ezt az eredményt.

A hab a tortán mindenképpen a Ferencváros kiejtése volt a Magyar Kupából, mert ezzel az eredménnyel az újpestiek valamelyest megmentették az őszi szezont. Szombaton az idei utolsó bajnoki mérkőzésükön a Puskás Akadémiát fogadják. A lilák 23 éves védője, Litauszki Róbert a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta: nehéz mérkőzést vár az újonc ellen.

– Hogy értékeli a kupacsata két mérkőzését?
– Úgy gondolom, hogy a két meccs alapján megérdemelten jutottunk tovább. Fantasztikus este volt a csapatnak, és a szurkolóknak is.

– Edzőjük a visszavágó után kiemelte az újpesti közönség szerepét a sikerben. Milyen volt az atmoszféra?
– Fantasztikus volt a hangulat. Nagyon jó érzés volt nekünk újra több ezer fanatikus Újpest-szurkoló előtt játszani. Remélem hosszú idő után végre tudtunk szerezni nekik egy olyan estét, amilyet már régóta vártak. A szerdai meccs egy közös siker, mert minden újpesti játékos és Újpest-érzelmű ember együtt örült a győzelemnek. Szeretnénk, hogy újra ilyen hangulat legyen a stadionban.

– A győztes derbi után sokáig ünnepelt a csapat?
– Az öltözőn belül nagyon nagy volt az öröm, de külön ünneplésre nem került sor, mert szombaton már a Puskás Akadémia ellen lépünk pályára, és a három pont ugyanolyan fontos, mint a derbi megnyerése. Szeretnénk jól befejezni a bajnokságot, és a téli szünetre is jobb lenne úgy elmenni, hogy győzelmek vannak a hátunk mögött.

– Kiesett a Ferencváros, a Haladás, a Videoton és a Honvéd is. Ez növeli az Újpest esélyeit tavasszal?
– Néztük mi is, hogy bőven voltak meglepetések. A Videoton az egyik potenciális esélyes volt, de akár említhetném a Haladást is, amely nagyon jól szerepel a bajnokságban. Nem foglalkozunk a többi csapattal, mert most is egy erős ellenfelet búcsúztattunk a kupában. Ha Magyar Kupát akarunk nyerni, akkor előbb-utóbb úgyis erős gárdákkal találkozunk, mindegy, hogy az a Győr, vagy a Debrecen. Le kell győznünk.

– Milyen a közös munka az új trénerrel?
– Amióta új edzőnk van, teljesen megváltozott az együttes. Más lett a játék képe és a felfogásunk is. Sikerült végre csapattá kovácsolódnunk és ebben komoly szerepe van az edzőnknek. Kialakított egy mentalitást bennünk, amit ő elvár, és mi ehhez teljes mértékben jól alkalmazkodunk, és meg is valósítjuk, amiket kér tőlünk. Ez szerintem látszik a játékunkon és a szerzett pontjaink számán is.

– Jól jön most az Újpestnek az őszi szünet?
– Nincs ezzel probléma. Elkezdtünk egy munkát, amivel most ráléptünk egy teljesen új útra. Szerintem télen úgyis lesz majd erősítés és a felkészülést ugyanebben a felfogásban csináljuk majd végig, így tavasszal talán még erősebbek lehetünk, és ott folytathatjuk majd, ahol abbahagytuk.

– A Puskás Akadémia ellen milyen meccset vár?
– Mindenképpen nehéz mérkőzésre számítok, mert a Puskást nagyon jó csapatnak tartom. Kiváló támadóik vannak, így előre játékban erősebbnek tartom őket, talán a védelmük sebezhetőbb. Kemény ellenfelet várok, mert a kiesés ellen menekülnek és szükségük van a pontokra. Ők nem játszottak hét közben kupameccset, úgyhogy biztosan frissebbek lesznek, de ez az utolsó bajnoki, így meg kell próbálnunk ezen a fáradtságon túltenni magunkat.

Olvasói sztorik