Hírek

Az Újpest-szurkoló játékvezető

Az egyik legismertebb spanyol bíró bevallotta, hogy gyerekkora óta egy magyar klubnak drukkol.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Eduardo Iturralde González a spanyol labdarúgás történetének legtöbb első osztályú mérkőzésével rendelkező játékvezetője, aki a sárga lapok és a megítélt büntetők terén is rekorder. 17 évig fújta a sípot az élvonalban, és éveken át nemzetközi mérkőzéseket is vezetett. Őt szólaltatták meg a Sport TV Fieszta című műsorának keddi adásában. Természetesen a beszélgetés során szóba került Kassai Viktor is.

– Kiváló kvalitású játékvezető, aki már bizonyított. Csak úgy, véletlenül senkinek nem adnak oda egy Bajnokok Ligája-döntőt, ezt azért szögezzük le – mondta Eduardo Iturralde González. – Megjárt néhány világeseményt, minden adottsága megvan ahhoz, hogy a legjobbak közé soroljuk, mégis megnézném a spanyol bajnokságban, hétről hétre. Kíváncsi lennék, hogyan kezelné ezt a nyomást. Itthon állandóan csörög a telefonod, nem tudsz kimenni az utcára, mert mindenki valamit számon kér. Ezt nem könnyű elviselni. Viktor adottságait nem vitatom, ugyanakkor megnézném, milyen teljesítményre lenne képes ilyen komoly, állandó presszió hatására.

Ami nagyon meglepő, hogy a világhírű spanyol bíró egy magyar csapatnak szurkol.

– Gyerekkorom óta Újpest-szurkoló vagyok, amit még Újpesti Dózsaként ismertem meg. Nagyon megtetszett a név hangzása, azon nyomban beleszerettem a csapatba, és a csapat történelmébe – mesélte González játékvezető. – Elkezdtem kutatni az interneten, és mindent megtudtam, amit nekem, Újpest-drukkernek tudnom kell a csapatomról. Megtudtam, hogy 1885 óta írjuk a történelmünket, és hogy az Újpest a második legrégebben alapított magyar sportegyesület labdarúgócsapata. Megnézem, mikor lépünk pályára, és várom a végeredményt. Én lila vérű vagyok, bár Spanyolországban sokkal ismertebb a Ferencváros, de én maradok az Újpestnél.

Olvasói sztorik