NB I

Csillaghullás Újpesten

A Rangadó.hu értesülése szerint csütörtökön bejelentik Kabát Péter, Balajcza Szabolcs, Vermes Krisztián és Litauszki Róbert távozását.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Sejteni lehetett, hogy a téli szünetben alaposan átalakul az Újpest FC kerete, de arra senki nem számított, hogy ennyire…

A Rangadó.hu úgy értesült, hogy csütörtökön bejelentik négy magyar játékos távozását. A klubhoz közelálló forrásunk szerint Kabát Péter, Balajcza Szabolcs, Vermes Krisztián és Litauszki Róbert távozhat, ha talál magának csapatot.

Megkeresésünkre a csapatkapitány, Vermes Krisztián kijelentette: a többiek nevében nem szeretne nyilatkozni, de az értesülésünknek van valóságalapja.

– Mindenkit váratlanul ért. Van még másfél év a szerződésemből, de felajánlották, ha találok csapatot, akkor távozhatok – mondta Vermes Krisztián. – Az a furcsa, hogy pont négyünket küldenek el. Most kavarognak a dolgok a fejemben. Ezt két napja közölték, ilyenkor megfordul az ember fejében, hogy most mi van? Az én szemszögemből nézve ez nagyon úgy tűnik, hogy nem számítanak rám. Megfordult a fejemben egyből, hogy csapatot keressek, de azt mondta a tulajdonos, ha szeretnék akkor maradhatok. Igen ám, de felvetődik a kérdés, hogy fogok-e játszani. Ez a félévem nem úgy sikerült, ahogy terveztem, vagy ahogy ő tervezte. Engem holnapután fognak műteni, mert időközben leszakadt a porcom a rossz térdemről, így meg kell csináltatni, de sajnos ilyen a futballistakarrier. A műtét nem komoly, csak már régóta gyötört a fájdalom, és az orvos azt tanácsolta, hogy húzzam ki decemberig. Az operáció után három héttel már bármit csinálhatok. Én sem így terveztem. Csapatkapitány vagyok, nekem ez azért furcsa. Persze, nem lehet erre sok mindent alapozni, de mégiscsak tizenhárom éve vagyok Újpesten, úgyhogy ez elég váratlanul ért, mert sok más csapatban nem terveztem az életemet… Itt szeretek játszani, itt szeretek élni. De ilyen a sors, mert valamilyen szinten bábuk vagyunk.

A 34 éves kapus, Balajcza Szabolcs elmondta, hogy hétfőn körülbelül húsz percen keresztül tárgyalt Roderick Duchatelet tulajdonossal. Beszélgetésük során több témát is érintettek, de abban maradtak, hogy ezeket egyelőre nem kommunikálják, illetve a tárgyalást hamarosan folytatják. Tehát úgy tűnik, hogy az ő távozásával kapcsolatban egyelőre nincs végleges döntés, bár a szerződése jövő nyáron lejár, és még nem kínáltak neki hosszabbítást.

A 36 éves csatár, Kabát Péter azt mondta, nem szeretne nyilatkozni, és kacsának nevezte a hírt. A 23 éves védő, Litauszki Róbert szintén nem kommentálta az információnkat.

Azért különösen meglepő a belga tulajdonos döntése, mert négy ős-újpestiről van szó. Balajcza 2006 nyarán igazolt a klubhoz, és azóta csak öt bajnoki mérkőzésen nem az ő nevével kezdődött a csapat összeállítása. Amikor Vermes hiányzott, a kapus volt a csapatkapitány. Kabát Péter 2008 és 2010 között szerepelt a liláknál, majd 2011 óta visszatért. A fiatal Litauszki kilenc és fél éve került az újpestiekhez, Vermes Krisztián pedig időtlen idők óta, több mint tíz éve szerepel a klubnál.

Olvasói sztorik