NB I

Kiegyezne a döntetlennel is

A lila-fehérek rutinos támadója, Kabát Péter egyelőre csak a játékra koncentrál a szerződéshosszabbítás helyett.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az Újpest 3-2-es verséggel kezdte az élvonal tavaszi szezonját Kispesten, majd ezt követte a Kaposvár elleni, 1-1-es hazai döntetlen. A liláknak égető szükségük lenne egy győzelemre, amire szerdán a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén a Pécs otthonában lesz lehetőségük.

Az Újpest rutinos támadója, Kabát Péter eltiltás miatt nem léphet pályára a Magyar Kupa negyeddöntőjének első pécsi felvonásában, de a Rangadó.hu-nak elmondta, hogy nagyon nehéz dolga lesz a csapatának, és szót ejtett a szerződése meghosszabbításáról is.

– Miért nem sikerült legyőzniük a Kaposvárt?
– Az első félidőben nem játszottunk jól – magyarázta Kabát Péter. – Kapkodtunk, és nem úgy mentek a támadásaink, ahogy kellett volna. A második félidőben emberhátrányban voltunk, de úgy érzem, tíz emberrel is megnyerhettük volna a találkozót. Megpróbáltuk kihozni a legtöbbet a szituációból, de sajnos nem sikerült behúznunk a három pontot. A Kaposvár teljesen kicserélődött, jó játékosai vannak, de nagyon csalódott mindenki, hogy nem nyertünk.

– Télen az Újpest több külföldi játékossal is erősített. Ők mennyire illeszkedtek be a csapatba?
– Sokuk még nem is játszott. Az újak közül Heris és Koszovics lépett eddig pályára. Darwin Andrade papírjai még nem jöttek meg, ő szerintem tud majd erősíteni a csapaton. Úgyhogy nehéz még a beilleszkedésükről beszélni, mert még alig kaptak szerepet.

– Sokan mondták, hogy az Újpest járt a legjobban a kupában, mert a Pécsnél gondok vannak. Jelenleg viszont úgy tűnik, hogy a PMFC a legjobb formában lévő csapat…
– Én már akkor is mondtam, hogy az NB I-ben nincs könnyű ellenfél. Télen nagyon sok negatív hír érkezett Pécsről, de most látszik rajtuk, hogy összeszedettek. Jó formában vannak, és lövik a gólokat. Biztos, hogy nagyon nehéz mérkőzésen vár ránk, de két meccsen, oda-visszavágós rendszerben bármi előfordulhat. Szerdán egy olyan eredményt kéne elérni, amivel jó esélyünk lenne az itthoni visszavágóra. Mindenképpen jó lenne gólt, vagy gólokat rúgni, és az is fontos, hogy ne is kapjunk. Elégedett lennék egy kettő-egyes győzelemmel, de az egy-egyes döntetlen sem lenne rossz.

– Most, hogy Balajcza Szabolcs nem számít kezdőkapusnak újra ön lett az Újpest csapatkapitánya. Ez nagy teher, vagy már megszokta?
– Amikor külföldről hazajöttem, akkor már voltam csapatkapitány. A skót mester Willie McStay választott meg. Én vagyok a csapat legidősebb és legrutinosabb játékosa, de még mindig Balajcza Szabolcs a csapatkapitány, csak ha nincs a pályán, akkor én vagyok kijelölve. De ez nem olyan nagy téma közöttünk, mert én örülök neki, amikor Szabi a csapatban van. Teher nincs rajtam ilyenkor, viszont óriási megtiszteltetés, hogy egy ilyen nagy múltú klubnak a kapitánya lehetek.

– Télen azt mondta, hogy márciusban ül tárgyalóasztalhoz az Újpest tulajdonosával a szerződése meghosszabbításáról. Most hogy áll az ügy?
– Volt már egy megbeszélés, de még nem jutottunk egyről a kettőre. Most nem is foglalkozom ezzel. Szeretnék jó félévet produkálni, megnyerni a Magyar Kupát, és lehetőleg minél több meccset a bajnokságban. Aztán majd meglátjuk, hogy a tulajdonos hogyan képzeli el a jövőt.

Olvasói sztorik