NB I

Újpesti kiütés

A Pécs 4-0-s vereséget szenvedett a Megyeri úton a negyeddöntő visszavágóján.
Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágó
Újpest FC – Pécsi MFC-Matias 4-0 (2-0)
Szusza Ferenc Stadion, 2016 néző. Játékvezető: Solymosi.
Újpest: Balajcza – Ngawa, Heris, Litauszki, Nagy J. – Balogh B. (Simon K., 60.), Proesmans – Koszovics, Vasziljevics (Szélesi, 69.), Tshibuabua (Suljics, a szünetben) – Zamostny. Edző: Nebojsa Vignjevics
Pécs: Helesfay – Beke, Fodor, Balogh B. , Mohl (Lantos, 69.) – Városi V. (Bailo, 55.), Horváth A., Zsdrál, Rácz – Pölöskey (Wittrédi, 55.), Perics. Edző: Lőrincz Emil
Gólszerzők: Balogh B. (29.), Zamostny (33., 48.), Suljics (54.)
Kiállítva: Beke (86.)
Továbbjutott: Újpest, kettős győzelemmel (7-1)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szerda délután a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján lépett pályára az Újpest a Pécs ellen. A fővárosi együttes az első mérkőzésen, idegenben szerzett kétgólos előnyt (3-1), így jó helyzetből várta a találkozót.

Heves rohamokkal kezdett a hazai csapat: a harmadik percben Zamostny Balázst találta meg egy passz az ötös előterében, de nem találta el a kaput. Egy perccel később Tshibuabua lépett ki a védői mellől, de jó helyzetből fölé lőtt. A 12. percben Zamostny volt a főszereplő: lövése után a kapufán csattant a labda. Nem szabadult ezután sem a pécsi kapu: Tshibuabua veszélyeztetett ziccerben, de Helesfay bravúrral védett.

A 15. perc végén Vasziljevics nyolc méterről fejelt fölé egy szöglet utáni labdát. A félidő feléhez közeledve Koszovics tüzelt, de Helesfaynak nem okozott gondot a lövés. A 29. percre érett góllá a nyomasztó hazai fölény: Koszovics beadását Balogh Balázs passzolta a kapuba (1-0). Négy perccel később már kettő állt az Újpest neve mellett: ezúttal Balogh adott remek passzt, Zamostny kilépett a védők közül, és a kimozgó kapus mellett a kapuba lőtt (2-0).

Öt perccel később Vasziljevics tesztelte Helesfay kapust, de a párharcot ezúttal a pécsi hálóőr nyerte. Az Újpest nagyon határozottan lépett fel már az első pillanattól kezdve, így teljesen megérdemelt vezetéssel vonulhatott szünetre.

A második játékrész első helyzete a Pécs előtt adódott: Pölöskey Péter jól helyezett lövését Balajcza tornázta ki. Az Újpest nem vett vissza az első félidei tempóból; rögtön a pécsi lehetőséget követően már a hazaiak rohamoztak, és a frissen beállt Suljics beadását Zamostny gólra is váltotta egy szép fejessel (3-0).

Kicsivel később ismét Balajcza volt munkában: ezúttal Perics megpattanó lövését hatástalanította. Suljics kitűnő cserének bizonyult: négy perccel később ismét egy beadás okozott gondot a vendégeknek, Suljics viszont nem zavartatta magát, és a kapuba bombázott (4-0).

A párharc ekkora már végleg eldőlt, és bár a Pécs becsülettel küzdött a szépítő találatért, nem igazán talált fogást a nagy kedvvel játszó újpestieken.

A 75. percben a sérüléséből visszatérő Simon Krisztián szerezhetett volna gólt, ám kicsivel fölé lőtt. Kicsivel később Suljics is közel került a gólhoz: beforgatta védőjét, majd lőtt, de lövése a lécen csattant. A hajrában Beke kapott sárga lapot egy Suljics elleni belépőért, majd öt perccel később Proesmans-nak is keményen odaszúrt, így Solymosi játékvezető két sárgával leküldte a pályáról.

A végén már nem változott az eredmény: az Újpest magabiztos, összesítésben 7-1-es sikerrel jutott a legjobb négy közé a Magyar Kupában.

Edzői értékelések

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – Meg szeretnénk nyerni a kupát, ezért dolgozunk majd a folytatásban is. A PMFC nagyon jó csapat, de sokat változtattak erre a mérkőzésre, és azzal a hátránnyal, amivel érkeztek, nagyon nehéz volt mit kezdeni. Ennek ellenére nem álltunk vissza és kezdtük el őrizni az eredményt, hanem az volt a terv, hogy gyorsan szerezzük meg a vezetést – ez szerencsére sikerült is. Megérdemeltük a győzelmet, nagyon jól játszottunk, a Pécsnek pedig a legjobbakat kívánom a bajnokságra. Most ott vagyunk az elődöntőben, három nagyon jó csapat mellett. A legjobb négy között is nagy szükség lesz majd szurkolóinkra, ők a csapattal együtt ma is nagyon jó atmoszférát teremtettek a stadionban.

Lőrincz Emil, Pécs: – Hittünk a továbbjutásban, de tudtuk, hogy rettentő nehéz lesz és szenzációsan jó játék kéne hozzá. A továbbjutásba vetett hit miatt álltunk fel két csatárral, valamint támadó szellemű középpályásokkal, akik miatt azt vártuk, hogy hatékony támadófutballt tudunk játszani. Az Újpest viszont jó volt és megérdemelten nyert, az első gól után már nagyon nehézzé vált a dolgunk. Az eredményességet tekintve megtorpant a csapat, azonban az előző bajnokin nem érdemeltünk vereséget. A mai egy másik mérkőzés volt, hátrányból kezdtünk és bravúr lett volna, ha három góllal nyerünk, de remélem, hogy hétvégén ismét a jobbik arcát mutatja majd a csapat.

(forrás: ujpestfc.hu)

Olvasói sztorik