NB I

„Jöhet a derbi és a kupagyőzelem”

Hivatalosan is lezárult a válságos időszak, Roderick Duchatelet elnök-tulajdonos pedig bízik benne, hogy a tiszta lappal induló klub hamarosan visszatérhet a tabella élére.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A belga tulajdonos, Roderick Duchatelet egy nagyobb összeget helyezett a klubot korábban működtető Újpest FC Kft. számlájára, így tette lehetővé, hogy az indulási jogot átvigye egy új cégbe, a csapat jövője pedig hosszú távra biztosítva legyen. Keddi sajtótájékoztatóján elmondta, amennyiben azok a cégek, amelyek felszámolási eljárást indítottak az Újpest FC Kft-vel szemben a fennálló tartozások miatt, nem tudják bizonyítani igazukat a bíróságon, akkor ezt az összeget visszakapja. Hozzátette: jó esélyt lát arra, hogy viszontlátja pénzét, az összeg mértékéről csak annyit árult el, hogy nagyon nagy.

– Ami nem öl meg, az erősebbé tesz. Mi pedig még mindig itt vagyunk, ami jó hír – kezdte az újpesti licencátruházás háttere kapcsán tartott sajtótájékoztatóját Roderick Duchatelet, a lila-fehérek elnök-tulajdonosa. A belga üzletember köszönetet mondott a vagyonfelügyelőnek, kiemelve, hogy mindenki számára elfogadható kompromisszumot találtak. Ennek keretén belül egy nagyobb összeget helyezett el az Újpest FC Kft-ben, amiből a felszámolás során a jogosnak talált követeléseket kifizethetik.

Ha a befizetett tőkéjéből marad pénz, azt pedig visszakaphatja. Cserébe a vagyonfelügyelő engedélyezte, hogy az új kft. átvegye az NB I-es indulási jogot.

– Továbbra is hiszek az igazunkban, így komoly hitem van abban is, hogy a pénzem jelentős részét visszakapom a pereskedés és a felszámolás lezárultával – nyilatkozta Duchatelet, aki azonban újságírói kérdésre sem volt hajlandó elárulni, pontosan mekkora összegről van szó, csupán annyit mondott, nagyon-nagy számról van szó.

Szintén köszönetet mondott a Magyar Labdarúgó Szövetségnek is. Leszögezte, megérti az MLSZ korábbi visszakozását, hogy milyen problémákat vetett fel az újpesti licencátruházás ügye a szövetségre nézve. Kiemelte, nem csak az MLSZ-nek, hanem többek között az UTE elnökének, Őze Istvánnak is ki kellett lépnie a komfortzónájából ahhoz, hogy segítséget nyújtson a bajba jutott klubnak. Nélkülük ma már nem lenne Újpest FC.

– Meg kell köszönnünk a politikusok támogatását, köztük Orbán Viktor miniszterelnök, Szijjártó Péter és Wintermantel Zsolt polgármester segítségét. Kubatov Gábor és a Ferencváros-szurkolók, George F. Hemingway és a Honvéd, a DVTK-szurkolók a többi élvonalbeli klub és mindenki más támogatását, akik hol humoros, hol igen kreatív formában, de kiálltak az Újpest mellett – tette hozzá Duchatelet. – Most a legfontosabb cél a pénteki, Ferencváros elleni derbi megnyerése, azt követően pedig a Magyar Kupa elhódítása. Utána fókuszálhatunk arra, hogy egy minél sikeréhesebb csapatot alakítsunk ki a következő szezonra, olyan fiatal játékosokkal, akik szívüket, lelküket kiteszik a pályára.

A licenc átadása miatt a klub a következő három idényben nem indulhatna nemzetközi kupasorozatban. Duchatelet kijelentette, ez ügyben méltányossági kérelemmel fordulnak az európai szövetséghez. Újságírói kérdésre dr. Visontai Csongor jogász elárulta, ha az Újpest ellen első fokon pert nyert korábbi játékosok, Ifj. Szabó Bence és Rajczi Péter másodfokon is bizonyítja az igazát, akkor a Duchatelet által az Újpest FC Kft-ben elhelyezett pénzösszegből esők közt kapják meg az őket megillető pénzt.

– Játékos és klubalkalmazott nem marad kifizetetlenül, ha bizonyítani tudja, hogy megilleti őt a pénz – hangzott el a Megyeri úti médiateremben. Az Újpest pénteken hazai közönség előtt lép pályára az ősi rivális Ferencváros ellen. A jelek szerint ezúttal már valóban a futballé lehet a főszerep a IV. kerületben.

Olvasói sztorik