NB I

„Startra kész vagyok”

Az első csapat keretébe visszatérő Szélesi Zoltán biztos benne, hogy megnyerik a Magyar Kupát.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az Újpest FC nagy fölénnyel, 7-1-es összesítéssel búcsúztatta a PMFC-t a Magyar Kupa negyeddöntőjében. A lila-fehérek bizonytalanul kezdték a tavaszi szezont, de az NB I-es találkozókat és a kupameccseket egybevetve már zsinórban négy győzelemnél járnak. A szerdai 4-0-s siker mellett a közönség egy nagy visszatérőt köszönthetett Szélesi Zoltán személyében.

A Rangadó.hu megkeresésére a korábbi válogatott hátvéd – aki legutóbb 2013 júniusában lépett pályára tétmeccsen – elmondta, hogy nagyon meghatotta a szurkolók fogadtatása. Ezen kívül megerősítette, hogy beleegyezett a fizetéscsökkentésbe, ezért kapott újra játékengedélyt klubjában.

– Hogyan élte meg a visszatérését?
– Nagyszerű volt. Pláne amikor az Újpest-tábor skandálta, hogy Szélesi Zoli, Szélesi Zoli. Felemelő érzés volt.

– Számított rá, hogy ilyen könnyen túljutnak a Pécsen?
– Számunkra nagyon jól alakult a mérkőzés, mert a kezdetektől mi irányítottunk. Oda tudtuk szögezni az ellenfelet a kapujához, és gólra tudtuk váltani a helyzeteinket. A Pécs nem az alapcsapatával állt fel, de ez nem csökkenti az érdemeinket. Mi úgy álltunk hozzá a mérkőzéshez, mintha nulla-nulla lett volna az első találkozó eredménye. Ezt az edzőnk is hangsúlyozta.

– Az utóbbi hetekben szinte mindenki az Újpestről beszél. Mi a véleménye a kialakult helyzetről?
– Mindenfélét lehetne most mondani. Az biztos, hogy a jelenlegi helyzet méltatlan a lila-fehér klubhoz. Úgy értesültünk a tényállásról, hogy mondvacsinált követelésekkel próbálják ellehetetleníteni a klub munkáját. Hozzáteszem, nem láttam a papírokat, nem vagyok jogász, és nem is futballoztam Magyarországon, amikor ezek a dolgok bekövetkeztek, úgyhogy bővebben nem tudok erről nyilatkozni.

– A Magyar Kupában a legjobb négy közé kerültek. Milyennek látja a csapat esélyeit?
– Nyilván a sorsolás is befolyásolja majd az esélyeket. A Diósgyőr, az MTK és a Debrecen is más-más futballt játszik, és nyilván mi is másképp készülnénk mindhárom csapat ellen. Az esélyeket tekintve száz százalékot mondanék. Nagyon együtt van most a csapat, ezért minden esélyünk megvan a végső győzelemre.

– Vasárnap Szombathelyre látogat az Újpest, ahonnan kevesen távoznak három ponttal…
– Soha nem egyszerű Szombathelyen játszani, bár a győzelmet sehol sem adják ingyen. Nem tudjuk, milyen lesz a pálya állapotba. Amikor legutóbb a Rohonci úti stadionban játszottam, arról nagyon rossz emlékeim vannak. Bár van az a gyönyörű közhely, hogy az ellenfélnek is ugyanolyan rossz a pálya. Az Újpest egy játszó csapat. Tele vagyunk kreatív játékosokkal, és általában a földön van a labda, így próbáljuk a támadásokat végig vinni. Ez befolyásolhatja a játékképünket. Nehéz meccsre számítok, de ha jól akarunk hangolni a Fradi elleni derbire, akkor meg kell nyernünk a találkozót.

– Nyilván az edző döntésétől is függ, de a problémák elhárítása után most már állandó helye lesz az Újpest keretében?
– Erről valóban az edzőt kéne megkérdezni. Két napja aktív a játékengedélyem, tehát már startra kész vagyok minden tétmérkőzésen. Ehhez viszont olyan teljesítmény kell nyújtanom, hogy kivívjam magamnak a kezdőcsapatban vagy a kispadon a lehetőséget.

– A Ferencváros elleni derbi mennyire beszédtéma az öltözőben?
– Beszélgetünk róla, mert valóban egyre közelebb van az időpont. De nem tehetünk lólépést, így a szombathelyi meccset nem hagyhatjuk ki. Aki focizott, tudja, hogy egy sikertelen mérkőzés a Ferencváros elleni derbi előtt nem teremt olyan jó hangulatot a játékosok körében, mintha egy győztes meccs után tudunk készülni. Az biztos, hogy csak a munka, a munka és a munka hozza meg a dolog gyümölcsét.

– Kabát Pétert a videófelvétel alapján két mérkőzéstől eltiltották, így nem léphet pályára a Haladás és a Ferencváros ellen. Mennyire fog hiányozni?
– Kabát Péter remek futballista. A rutinja és a tehetség, amivel rendelkezik, nem tanulható. Nagyon fontos láncszeme a csapatnak, akiben bármikor benne van egy jó lövés, egy gólpassz, vagy egy életveszélyes pontrúgás. Viszont nem ő egy személyben az Újpest FC. Sajnálatos módon most megkapta ezt az eltiltást – nem tudom, hogy egy vagy két meccsre fog szólni, ez a fellebbezéstől is függ –, de nélküle is az a feladatunk, hogy sikeresen vívjuk meg ezeket a mérkőzéseket.

Olvasói sztorik