NB I

„Iparkodnunk kell, hogy bennmaradjunk”

A Honvéd ellen remeklő kapus, Molnár Péter mentálisan helyre tette magát, és élne a lehetőséggel.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Molnár Péter nyáron szerződött a Győri ETO csapatától Paksra. A harmincéves kapus az őszi szezon első felében alapembernek számított a tolnaiaknál, majd amikor az eredmények nem jöttek, Horváth Ferenc vezetőedző kapust cserélt. A tavaszi szezonban is Csernyánszki Norbert nevével kezdődött az összeállítás, de a huszadik fordulóban ismét Molnár kapott bizalmat, aki a Bp. Honvéd ellen élete egyik legjobb meccsét játszotta.

A Rangadó.hu megkeresésére Molnár Péter elmondta, nehezen élte meg, amikor kikerült a kapuból, de mentálisan már helyre tette magát.

– A Honvéd ellen tavasszal először kezdett. Hogy érezte magát a pályán?
– Nagyon jól. Úgy gondolom, pariban voltunk a Honvéddal, és bizonyos periódusokban jobban is játszottunk. Sajnos a kapott gól megtörte a lendületünket, és beragadtunk a saját kapunk elé – kezdte Molnár Péter.

– A Honvéd edzője, Marco Rossi is megjegyezte, hogy három olyat védett, amit már mindenki bent látott…
– Az ilyen dicséretek jól esnek és önbizalmat is adnak. Örülök neki, de ez csak egy meccs volt. Dolgozni kell tovább, és azon leszek, hogy mindig így menjen a védés.

– Ősszel egy ideig ön volt a Paks első számú kapusa, majd amikor elmaradtak a jó eredmények, Horváth Ferenc cserélt. Hogy élte meg a váltást?
– Az elején egy kicsit nehéz volt, de próbáltam helyrerakni a gondolataimat, és mentálisan felhozni magam. Átgondoltam, hogy miben hibáztam. Továbbra is becsületesen edzettem és vártam, hogy ismét lehetőséget kapjak. Szerencsére ez a pillanat most eljött, és azon vagyok, hogy éljek a bizalommal, és tudjam tartani ezt a jó formát.

– A tavaszi szezonban még nem nyertek mérkőzést, bár a sorsolásuk nem éppen könnyű. Jól sikerült a felkészülésük?
– Szerintem mindent megtettünk, hogy jól felkészüljünk a tavaszi küzdelmekre. A kapusok és a mezőnyjátékosok is nagyon kemény munkát végeztek.

– Az első két tavaszi fordulóban sem kapott bizalmat. Kiderült, hogy a Honvéd ellen miért került a kezdőcsapatba?

– Ez Csertői Aurél döntése volt, amit elfogadtunk. Természetesen meglepett, de próbáltam élni a lehetőséggel. Teljesen mindegy, ki véd, csak a csapat nyerjen.

– Csertői Auréllal már Győrben is dolgozott együtt. Milyen edzőnek tartja?
– Csak jókat tudok mondani róla. Győrben is megkaptam tőle a lehetőséget. A Ligakupában és a Magyar Kupában is rendszeresen kezdőként számított rám. Amit ígért, azt mindig betartotta. Rendkívül korrekt embernek tartom, és szeretek együtt dolgozni vele. Mondhatjuk, hogy már jól ismerjük egymást.

– A Paksnak elég jó kerete van, a csapat mégis kiesőhelyen áll a bajnokságban. Ez téma az öltözőben?
– Sajnos belecsúsztunk ebbe a zónába, és ilyenkor akarva-akaratlanul is ott van a gondolat az ember fejében. De ha iparkodunk, és minden meccsen a maximumot nyújtjuk, akkor szerintem bent maradunk az NB I-ben.

– Szombaton a bajnoki címvédő Győri ETO látogat Paks. Mit vár a zöld-fehér találkozón?
– Biztos, hogy nagyon nehéz meccs lesz, de hazai pályán mindenképpen szeretnénk megszorítani az ETO-t. Most minden pontra szükségünk van, úgyhogy jó lenne, ha a Győr elleni meccs után már hárommal több lenne a csapatnak.

Olvasói sztorik