NB I

Csak büntetőből sikerült

Két tizenegyesgóllal alakult ki az 1-1-es végeredmény a Honvéd és a Paks találkozóján, a huszadik forduló zárómeccsén.
OTP Bank Liga, 20. forduló
Bp. Honvéd – MVM Paks 1-1 (0-1)
Bozsik-stadion, 2000 néző. Játékvezető: Németh Á.
Honvéd: Kemenes – Lovrics, Ignjatovics, Baráth, Alcibiade – Hidi, Zsivanovics (Nagy G., 91.), Vécsei – Job (Prosser, 78.), Bonazzolli, Daud (Holender, 67.). Edző: Marco Rossi
Paks: Molnár P. – Heffler T., Fiola, Horváth G., Szabó J. – Windecker, Kecskés (Kiss T., 70.) – Bartha, Tóth B., Lázok (Báló, 77.) – Délczeg (Simon A., 87.). Edző: Csertői Aurél
Gólszerzők: Daud (tizenegyesből 52.), illetve Délczeg (tizenegyesből 42.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A kiesőhelyen álló paksiak legutóbb szeptember közepén nyertek bajnoki mérkőzést. Ezt a rossz sorozatot a tavaszi rajtot remekül abszolváló Bp. Honvéd otthonában kívánták megszakítani a tolnaiak. A vendégek kezdőcsapatából hiányzott a góllövőlistát holtversenyben vezető Simon Attila, viszont bekerült a Kispestről kölcsönadott Délczeg Gergely. A kapuban a szarvashibákat vétő Csernyánszki Norbert helyére Molnár Pétert állította Csertői Aurél vezetőedző. A rutinos Bori Gábor továbbra is mellőzöttnek számít.

Az ötödik percben Hidi Patrik bombája süvített el a kapufa mellett. A 13. percben egy szabadrúgás után Bonazzoli lövését fogta Molnár. A tabellán meglévő jelentős különbség ellenére a fővárosiak a védekezésre helyezték a hangsúlyt hazai pályán. A paksiak féltek a kontráktól, ezért óvatosan támadtak, így meglehetősen unalmas, eseménytelen volt a meccs. A 33. percben Délczeg lövése kipattant Kemenesről, éppen Kecskés elé, de az ő veszélyes kísérlete elsuhant a kapu előtt.

A másik oldalon Hidi ismét a kapufa mellé lőtt. A 38. percben Zsivanovics lövését Molnár nagy bravúrral kiütötte. A 42. percben Bonazzoli ellökte Lázok Jánost a tizenhatoson belül, ezért büntetőt kapott a Paks, amit Délczeg Gergely úgy értékesített, hogy a labda Kemenes lábán lelassult, és a hálóba gurult (0-1).

A szünet után Alcibiade beívelését követően Bozazzoli a földre került Horváth Gábor szorításában, de ezért nem járt tizenegyes a bíró szerint. Nem kellett sokat várni azonban, hogy a rutinos olasz összehozzon egy kiharcoljon: az 51. percben elesett Windecker buktatása miatt, a lehetőséget Daud váltotta gólra (1-1). Élénk játék jellemezte a második félidőt, de ez nem eredményezett komoly helyzeteket. Úgy látszik, a döntetlen mindkét csapatnak megfelelt, mert a színvonal és az iram visszasüllyedt az első félidei szintre, bár a hajrát némileg megnyomták a kispestiek.

A 79. percben Prosser került helyzetbe a tizenhatoson belül, de lövés helyett megtolta a labdát, így odalett az ígéretes lehetőség. Egy perccel később Prosser fejesét nagy bravúrral hárította Molnár, az ismétlést pedig blokkolták a védők. A 82. percben egy szabadrúgás után Zsivanovics fejelt közelről, de a paksi kapus ezt is kiütötte. A 91. percben egy kontra végén Báló lőtt a kapu mellé. A nagy helyzetek ellenére sem született több gól, így a paksiak nyeretlenségi szériája tovább tart, a csapat pedig továbbra is kiesőhelyen áll.

– Lehet, hogy nagyon jó az olasz edző, de számomra akkor is szokatlan, hogy egy, kettő vagy három ember ér fel a támadásoknál. Voltak nagy helyzetek, Molnár egyszer-kétszer nagyot védett, de volt olyan is, hogy labdát szerzett a Honvéd, de csak két játékos vezette a labdát a tizenhatoson belülre, a többiek biztonságos távolságból figyelték őket – kezdte a Rangadó.hu szakértője, Gyimesi László, a Bp. Honvéd korábbi válogatott játékosa, a KLTE elnöke. – Régebben más volt. Amikor nálam volt a labda, négyen-öten kérték, és nem hibázhattam, mert mindenkinél jó helyen volt. Most egy csatár érkezik talán, ha érkezik… A Pakson is érződött, hogy a védekezésre helyzete a hangsúlyt, mert nehéz helyzetben van. Persze, mindent meg lehet magyarázni, szerintem pont azért kerültek ilyen helyzetbe, mert ilyen felfogásban játszanak. A focinak van lélektana is. Ha egy csapat két meccsen hat pontot szerzett és hét gólt lőtt, akkor a harmadik találkozón az ellenfélnek át sem lenne szabad jönnie a felezővonalon. A Honvéd szerintem az egyéni képességek alapján többet tudna nyújtani.

Olvasói sztorik