NB I

„A siker csak rajtunk múlik”

A válogatott Heffler Tibor maga sem tudja, miért nem kapott lehetőséget az őszi szezonban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az MVM Paks futballistája, Heffler Tibor az NB I őszi szezonjában, Horváth Ferenc edzősködése idején csak egyszer volt kezdő. A 26 éves játékos ezen kívül hat Ligakupa-találkozón lépett pályára, és egy alkalommal jutott szóhoz a Magyar Kupában. Nem lehet tehát azt állítani, hogy az őszi idény bővelkedett volna sikerekben számára, de a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Pintér Attila bizalmat szavazott a védőnek, és meghívta a válogatott hetente esedékes összetartásaira.

A Rangadó.hu érdeklődésére Heffler Tibor elmondta, hogy nagyon élvezi a közös munkát a Paks új edzőjével, Csertői Auréllal, de szót ejtett a magyar válogatottról is, ahol minden mérkőzés élet-halál harc lesz.

– Hogy sikerült a Paks téli felkészülése?
– Úgy gondolom, szisztematikus munkát végeztünk. Csertői Aurél mindenre felkészült, tudatos szakember. Hangsúlyozta a fizikai, a taktikai és a mentális felkészítést is, ennek függvényben zajlott az alapozás – mondta Heffler Tibor.

– Csertői Aurél új lapot nyitott az érkezésével, vagy boncolgatták az őszi szezon gyengébb teljesítményét?
– Az őszi eredmények mutatnak egy képet, így nem lehet figyelmen kívül hagyni, ahogy teljesítettünk. De a pozitív hangvételt megcélozva próbáltuk kijavítani azokat a hibákat, amik eddig előfordultak.

– A felkészülési mérkőzéseken már kirajzolódott, hogy tavasszal mit fog játszani a Paks?
– A mester kipróbált új felállásokat, más rendszereket, hogy bővüljön a repertoár. Amit eddig csináltunk, az változatos, mert volt, hogy masszív védekezésből építettünk a gyors kontrákra, de játszottunk már sokpasszos, kombinatív játékot is, ami a labdatartásra épült. Próbáltuk megtalálni azt, ami a leghatékonyabb lehet, de nyilván majd a tétmérkőzéseken fog kiderülni, hogy melyik csapat ellen milyen rendszer lesz eredményes.

– Várja már a tavaszi nyitányt a Puskás Akadémia ellen?
– Személy szerint már ki vagyok éhezve a játékra, és a tétmérkőzésekre. Úgy gondolom, fegyelmezett játékot kell játszanunk, biztos védekezéssel. Előrefelé pedig masszív játékkal meg kell lepnünk a Puskás Akadémia csapatát. A fegyelmezettség és a csapategység döntő lesz.

– Ősszel a bajnokságban összesen egy alkalommal volt kezdő, és háromszor a kispadról szállt be. Miért kapott ilyen kevés lehetőséget?
– Ez számomra is kérdéses, a mai napig nem tudom az okát. Van ilyen az életben. Nem tudok erről semmi érdemlegeset mondani, pedig én is szeretném tudni az okait.

– Pintér Attila viszont számít önre a válogatott összetartásain. Meglepte a meghívó?
– Nyilván, ha az elmúlt fél évet és a kevés játéklehetőséget nézzük, amit kaptam, akkor meglepő a dolog. De szerintem a szövetségi kapitány nem csak az elmúlt fél évet nézte, hanem akár az elmúlt egy évtizedet is, amit eltöltöttem a pályán. Nagyon örülök a meghívásnak, és a válogatottban rám osztott szerepkört is próbálom maximálisan ellátni.

– Milyenek a magyar válogatott összetartások Telkiben?
– Nagyon jó a hangulat a válogatott edzőtáborában, bár ennél sokkal fontosabb, hogy milyen eredmények kerekednek majd ki a közös munkából. Szakmailag a szövetségi kapitány nagyon felkészült, és próbálja nekünk átadni a filozófiáját. Nyilván senki nem tudja megmásítani magát, ezért Pintér Attila hasonló elemekre fekteti a hangsúlyt, mint a győri munkássága idejében. Ez ott eredményre is vezetett, hiszen tavaly nem véletlenül lettek bajnokok.

– Mit szól az Európa-bajnoki selejtezőcsoporthoz?
– Szerintem elsősorban magunkkal kell foglalkoznunk. Nyilván kaphattunk volna erősebb csoportot is, de ez akkor lesz érdemleges, ha tényleg ki tudunk jutni az Európa-bajnokságra. Szerintem minden esélyünk megvan a jó szereplésre, de csak akkor van sanszunk, ha mindegyik találkozóra úgy állunk oda, hogy ez most egy élet-halál harc. A lehetőség adva van, a többi csak rajtunk múlik.

Olvasói sztorik