NB I

„A siker csak rajtunk múlik”

Rangadó
Rangadó

2014. 02. 28. 12:03

A válogatott Heffler Tibor maga sem tudja, miért nem kapott lehetőséget az őszi szezonban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az MVM Paks futballistája, Heffler Tibor az NB I őszi szezonjában, Horváth Ferenc edzősködése idején csak egyszer volt kezdő. A 26 éves játékos ezen kívül hat Ligakupa-találkozón lépett pályára, és egy alkalommal jutott szóhoz a Magyar Kupában. Nem lehet tehát azt állítani, hogy az őszi idény bővelkedett volna sikerekben számára, de a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Pintér Attila bizalmat szavazott a védőnek, és meghívta a válogatott hetente esedékes összetartásaira.

A Rangadó.hu érdeklődésére Heffler Tibor elmondta, hogy nagyon élvezi a közös munkát a Paks új edzőjével, Csertői Auréllal, de szót ejtett a magyar válogatottról is, ahol minden mérkőzés élet-halál harc lesz.

– Hogy sikerült a Paks téli felkészülése?
– Úgy gondolom, szisztematikus munkát végeztünk. Csertői Aurél mindenre felkészült, tudatos szakember. Hangsúlyozta a fizikai, a taktikai és a mentális felkészítést is, ennek függvényben zajlott az alapozás – mondta Heffler Tibor.

– Csertői Aurél új lapot nyitott az érkezésével, vagy boncolgatták az őszi szezon gyengébb teljesítményét?
– Az őszi eredmények mutatnak egy képet, így nem lehet figyelmen kívül hagyni, ahogy teljesítettünk. De a pozitív hangvételt megcélozva próbáltuk kijavítani azokat a hibákat, amik eddig előfordultak.

– A felkészülési mérkőzéseken már kirajzolódott, hogy tavasszal mit fog játszani a Paks?
– A mester kipróbált új felállásokat, más rendszereket, hogy bővüljön a repertoár. Amit eddig csináltunk, az változatos, mert volt, hogy masszív védekezésből építettünk a gyors kontrákra, de játszottunk már sokpasszos, kombinatív játékot is, ami a labdatartásra épült. Próbáltuk megtalálni azt, ami a leghatékonyabb lehet, de nyilván majd a tétmérkőzéseken fog kiderülni, hogy melyik csapat ellen milyen rendszer lesz eredményes.

– Várja már a tavaszi nyitányt a Puskás Akadémia ellen?
– Személy szerint már ki vagyok éhezve a játékra, és a tétmérkőzésekre. Úgy gondolom, fegyelmezett játékot kell játszanunk, biztos védekezéssel. Előrefelé pedig masszív játékkal meg kell lepnünk a Puskás Akadémia csapatát. A fegyelmezettség és a csapategység döntő lesz.

– Ősszel a bajnokságban összesen egy alkalommal volt kezdő, és háromszor a kispadról szállt be. Miért kapott ilyen kevés lehetőséget?
– Ez számomra is kérdéses, a mai napig nem tudom az okát. Van ilyen az életben. Nem tudok erről semmi érdemlegeset mondani, pedig én is szeretném tudni az okait.

– Pintér Attila viszont számít önre a válogatott összetartásain. Meglepte a meghívó?
– Nyilván, ha az elmúlt fél évet és a kevés játéklehetőséget nézzük, amit kaptam, akkor meglepő a dolog. De szerintem a szövetségi kapitány nem csak az elmúlt fél évet nézte, hanem akár az elmúlt egy évtizedet is, amit eltöltöttem a pályán. Nagyon örülök a meghívásnak, és a válogatottban rám osztott szerepkört is próbálom maximálisan ellátni.

– Milyenek a magyar válogatott összetartások Telkiben?
– Nagyon jó a hangulat a válogatott edzőtáborában, bár ennél sokkal fontosabb, hogy milyen eredmények kerekednek majd ki a közös munkából. Szakmailag a szövetségi kapitány nagyon felkészült, és próbálja nekünk átadni a filozófiáját. Nyilván senki nem tudja megmásítani magát, ezért Pintér Attila hasonló elemekre fekteti a hangsúlyt, mint a győri munkássága idejében. Ez ott eredményre is vezetett, hiszen tavaly nem véletlenül lettek bajnokok.

– Mit szól az Európa-bajnoki selejtezőcsoporthoz?
– Szerintem elsősorban magunkkal kell foglalkoznunk. Nyilván kaphattunk volna erősebb csoportot is, de ez akkor lesz érdemleges, ha tényleg ki tudunk jutni az Európa-bajnokságra. Szerintem minden esélyünk megvan a jó szereplésre, de csak akkor van sanszunk, ha mindegyik találkozóra úgy állunk oda, hogy ez most egy élet-halál harc. A lehetőség adva van, a többi csak rajtunk múlik.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Arsenal Manager Arsene Wenger during the UEFA Europa League, round of 16, 2nd leg football match between Arsenal and AC Milan on March 15, 2018 at the Emirates Stadium in London, England - Photo Stephen Wright / ProSportsImages / DPPI
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.