NB I

Az anyaegyesület átvállalta

Az UTE elnöksége úgy döntött, hogy kezességet vállal a futballcég adóhiányának megfizetésére.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az UTE kezességet vállalt a labdarúgócsapatot működtető Újpest FC Kft. adóhiányának megfizetésére. Az anyaegyesület honlapján megjelent közlemény szerint az elnökség keddi ülésén egyhangú szavazással döntött erről.

„Az Újpesti Torna Egylet 2014. március 18-i rendkívüli elnökségi ülésén döntött arról, hogy kezességet vállal az Újpest FC Kft. adóhiányának megfizetésére. Ezzel a profi labdarúgás minden törvényes feltételnek megfelel, illetve az MLSZ által támasztott egyéb feltételeket is maradéktalanul teljesíti ahhoz, hogy a profi labdarúgás az élvonalba indulhasson.

Mint ahogy az már ismert, az Újpesti Torna Egylet és Újpest városvezetése a jogszabályok adta kereteken belül mindent megtett annak érdekében, hogy a kerület focicsapata továbbra is a legmagasabb osztályban szerepelhessen. Ennek érdekében folyamatosan tárgyalt, egyeztetett, mind a labdarúgó kft-vel, mind az MLSZ vezetésével. A tárgyalások eredményeként alakult ki az a feltételrendszer amelyet így teljes körűen teljesítettünk.

Egyesületünk nem először menti meg a felnőttcsapatot, s remélhetőleg ezúttal is eredményesek lesznek erőfeszítései, hogy a labdarúgás az egyesület dicső tradíciójához méltóan szerepeljen a magyar labdarúgás élvonalában” – így szól az Őze István klubigazgató által jegyzett közlemény.

A Blikk keddi számában azt írta, hogy a 2008 és 2010 közötti időszakra vonatkozóan a Nemzeti Adó- és Vámhivatal jelentős adóhiányt állapított meg az Újpest FC Kft-nél, amely a félmilliárd forintot is meghaladja, de a késedelmi kamatok és büntetések nélkül 194,377 millió a tényleges adóhiány.

Olvasói sztorik