NB I

Elengedték a KTE tartozását

A késedelmi kamatokkal együtt húsz és fél millió forint adóssága volt a futballcégnek az önkormányzat felé.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A késedelmi kamatokkal együtt húsz és fél millió forinttal tartozott a KTE Labdarúgó Kft. a kecskeméti önkormányzatnak, de a futballklub jelezte, nem tud fizetni.

A KTE hátraléka a Széktói Stadionnál épült műfüves focipályából származott. A stadion tulajdonosa, az önkormányzat sikeresen pályázott az MLSZ programjára. A pálya bruttó költsége 153,6 millió forint volt, ennek a 30 százalékát, 46 millió forintot kellett a városnak kifizetnie az MLSZ-nek. A pálya 2012 végén elkészült.

Az önkormányzat és a futballcég között megállapodás született, hogy a KTE Kft. 2012 októberében 25 milliót, 2013 februárjában pedig 21 milliót utal az önkormányzatnak. Csakhogy a KTE már az első 25 milliós részletet sem tudta kifizetni, így ennyivel kevesebb támogatást kaptak tavaly a várostól. A 21 milliós csomagra részletfizetést kértek. Valamennyit tudott fizetni a klub, de nem sokat.

A város képviselő-testülete csütörtökön tárgyalta a KTE újabb kérelmét. Az előterjesztésben az szerepelt, hogy „fizetési kötelezettségüknek rajtuk kívül álló okok miatt nem tudnak eleget tenni”, ezért szeretnék, ha elengednék a tartozást és a kamatokat. „Nincs pénzük” – válaszolta Zombor Gábor polgármester, amikor Király József megkérdezte, mit takar e megfogalmazás. A testület végül egyhangúlag támogatta a tartozás elengedését – írja a baon.hu.

Olvasói sztorik