NB I

Még semmi nincs lefutva

Torghelle Sándor és Federico Groppioni nyilatkozott az MTK szerdai, Győr elleni győzelme után.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szerdán az MTK hazai pályán 2-0-s előnyt szerzett a Győri ETO ellen a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén. A 36. percben egy ritkán látható góllal szerzett vezetést a fővárosi együttes: Kanta József ívelt a győri tizenhatos környékére, de senki nem vette komolyan, mert a labda túl hosszúnak tűnt. Egyedül Torghelle Sándor sprintelt, majd az ETO kapusát, Lubos Kamenárt megelőzve, az alapvonal környékéről a kapuba fejelt.

A meccs után a Rangadó.hu érdeklődésére Torghelle Sándor elmondta, hogy ugyanaz volt a forgatókönyv, mint néhány nappal korábban, a Ferencváros elleni bajnoki rangadón.

– Kanta Józsi szerintem be akarta lőni az üres területre a labdát, de egy kicsit mély lett az indítás. Igazából azért indultam, hogy megzavarjam a győri kapust. Nem terveztem, hogy azt a labdát onnan be fogom fejelni. Örülök, hogy összejött – mesélte Torghelle Sándor. – Mivel a vezetést megszereztük, a Győr ugyanúgy próbált jönni, mint hétvégén a Fradi. Egy szabadrúgásból tovább növeltük az előnyünket, és utána már átengedtük a területet. Ugyanaz volt a forgatókönyv, mint az örökrangadón. Jöttek ránk folyamatosan, a helyzeteik is megvoltak, mi pedig a kontrajátékot próbáltuk erőltetni. Voltak is lehetőségeink, én is eldönthettem volna korábban a mérkőzést. Összességében azt mondanám, hogy megérdemelten győztük le a Győrt, de oda kell figyelnünk, mert egy ez kupapárharc. Ők hazai pályán biztosan mindent megtesznek majd a továbbjutásért, ezért nagyon fontos, hogy a visszavágón ne kapjunk gólt. Az esélyünk megvan a továbbjutásra.

Az MTK kapott gól nélkül hozta le a találkozót, amiben nagy szerepe volt Federico Groppioninak. Az olasz kapus több bravúrt is bemutatott, az utolsót a kilencvenedik percben, amikor már mindent egy lapra feltéve támadott a Győr. A 29 éves játékos szerint úgy kell a győri visszavágóra utazniuk, mintha 0-0 lenne az eredmény.

– Nagyon jó mérkőzést játszottunk. Részletesen felkészültünk az ETO-ból. Sikerült jó eredményt elérnünk, de a párharcnak még koránt sincs vége – kezdte Federico Groppioni. – Vár még ránk egy kőkemény visszavágó, mert a Győr nagyon jó csapat, roppant veszélyes támadókkal. Nagyon fontos volt számomra, hogy ne kapjak gólt. A találkozó előtt nem voltam benne biztos, hogy sikerül megőrizni a kapunkat. Szerencsére lehoztam nullára, így jóval több esélyünk van a visszavágón, mintha az ETO betalált volna idegenben. Fontos, hogy úgy menjünk Győrbe, mintha null-null lenne az eredmény. Ha így teszünk, van esély a továbbjutásra.

A Győri ETO szinte végigtámadta a mérkőzést, de ezúttal nem jött össze a gólszerzés, és az áhított idegenbeli találat. A vendégcsapatból a magyar válogatott támadója, Rudolf Gergely értékelt, aki szerint még nincs veszve a továbbjutás.

– Ma is megvoltak a helyzeteink, de nem tudtuk őket értékesíteni – mondta Rudolf Gergely. – Az MTK igazából két helyzetből két gólt tudott szerezni. Bízunk benne, hogy most már megfordul a szerencsénk, és sikerül végre belőnünk a helyzeteinket. Nem beszélnék rossz szériáról, inkább csak nincs szerencsénk. Bízom benne, hogy ha keményen dolgozunk, akkor ez át fog lendülni a mi oldalunkra. A kettő-null nem olyan eredmény, amit ne lehetne megfordítani. Minden erőnkkel azon leszünk, hogy ledolgozzuk a hátrányt, és hogy hazai pályán kettőnél több góllal meg tudjuk verni az MTK-t.

Olvasói sztorik