NB I

Aranycsapatból hogy lett Pancho?

A hazai sajtó értetlenkedik a felcsúti stadion névváltozásán, és az okait találgatja.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mivel egy Puskás-stadion már van Magyarországon, viszont a valaha volt legnagyobb magyar focistát nehéz elengedni, elképesztő megoldást választottak az Orbán Viktor ablaka alá épített aréna keresztszülei. Az áprilisra állítólag tényleg elkészülő pálya neve Puskás Akadémia Pancho Aréna lesz. A Pancho Puskás spanyolra fordított keresztnevének, a Franciscónak a becézése. Ennél talán az Öcsi Aréna, sőt az Öcsi Bácsi Aréna is jobb lett volna – írja a 444.hu.

Ilyen debil neve még semminek sem volt Magyarországon. Én még mindig nem hiszem el: Puskás Akadémia Pancho Arénának fogják hívni az Orbán Viktor víkendháza mellé épített cezaromániás falustadiont. Hogy lehetett ekkora hülyeséget kitalálni? Nem volt egyetlen normálisan bátor ember, aki szólt volna, hogy haló, ez iszonyatosan hangzik? – idézet a cink.hu cikkéből.

A fenti véleményekkel nehéz lenne vitába szállni, nem is ez a célunk. Inkább arra voltunk kíváncsiak, minek köszönhető a hirtelen névváltozás, hiszen azt egyik cikk sem említette, hogy a Puskás Akadémia honlapja korábban Aranycsapat Aréna, illetve Aranycsapat Stadion néven emlegette az épülő felcsúti létesítményt. Hogyan és miért lett belőle hirtelen Pancho Aréna? A Rangadó.hu ennek járt utána. Íme, a válasz:

„Több, amolyan munkacím is keringett a médiában, és valóban magunk is használtuk az építészeti dokumentációban szereplő Aranycsapat Stadion elnevezést, ahogyan számos nyilvános anyagunkban szerepelt a Makovecz-stadion, vagy egyszerűen a felcsúti stadion név is, ám mindvégig azt kommunikáltuk, hogy nincs még döntés, és keressük a végleges megoldást. Mára, a Puskás Akadémiát működtető alapítvány kuratóriumának döntése értelmében megszületett a hivatalos és végleges elnevezés, a Puskás Akadémia Pancho Aréna, amelyről természetesen Puskás Ferenc özvegyével is egyeztettünk, s ő jóleső gesztusként, örömmel fogadta a kezdeményezést” – írta érdeklődésünkre Szöllősi György, a Puskás Akadémia kommunikációs igazgatója.

A hogyanra tehát választ kaptunk, a miértre viszont nem. Egy vélekedés ezzel kapcsolatban is napvilágot látott, és elég valószerűnek is tűnik.

„Akkor miért nem lett Sváb Aréna vagy Öcsistadion? Hát mert akkor kevésbé lett volna értékesíthető idegenben. Mert a stadion értelme természetesen nem az, hogy a kutya által nem nézett, borzalmas futballt játszó Puskás Akadémia csapatának szép pályája legyen, hanem hogy az akadémia jó pénzért edzőtáborozó csapatokat tudjon idecsábítani, azzal a bónusszal, hogy az előkészületi meccseiket ilyen szép stadionban játszhatják le” – írja a cink.hu.

Az idézett bekezdés egyik megállapítását okvetlenül korrigálnunk kell, hiszen az alábbi fotók is tanúsíthatják, hogy a kutyákat bizony nagyon is érdekli a felcsúti foci!

Olvasói sztorik