NB I

Jól haladnak a tárgyalások Tajti-ügyben

Egy spanyol cikk szerint a Real Madridnak jó esélye van megszereznie a Puskás Akadémia 15 éves magyar játékosát.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A tekintélyes spanyol sportlap, a Marca angol nyelvű internetes kiadása cikket közölt a Puskás Akadémia 15 éves játékosáról, Tajti Mátyásról, akinek képviselői előrehaladott tárgyalásokat folytatnak a Real Madriddal.

A szerző emlékeztet rá, hogy a „magyar ékszerként” említett fiatalember aláírásáért a Real és a Barcelona verseng, de minden arra utal, hogy nagy valószínűséggel a madridiakat választja.

A katalánok szeptemberében figyeltek fel rá, amikor egy U16-os tornán a legjobbnak választották, és decemberben próbajátékon járt náluk. A Marca cikke azt írja, a Real Madrid azért is van előnyben ebben az ügyben a nagy vetélytárssal szemben, mert a Puskás Akadémia és a Real Madrid között együttműködési megállapodás van érvényben. Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy ráadásul a fiatal játékos édesapja a PFLA szakmai igazgatója…

Ennek köszönhetően Tajti Mátyás január végén a spanyol fővárosba utazott, és ott is megmutatta tudását. A Real-akadémia igazgatójának tetszett, amit látott, és már tárgyalásokat folytat a Puskás Akadémia illetékeseivel.

Az aláírás a cikk szerint sem fog megtörténni június 2. előtt, mert Tajti akkor ünnepli a 16. születésnapját, márpedig ha azelőtt országot váltana, az sértené a FIFA szabályait. A szerző szerint az áprilisi, felcsúti Puskás Suzuki Kupa jelenti majd a végső tesztet számára, amikor csapata a Real Madrid ellen játszik.

Olvasói sztorik