NB I

Barcelona vagy Real Madrid?

Spanyolországban szerepel próbajátékon a Puskás Akadémia 15 és fél éves tehetsége, Tajti Mátyás.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Puskás Akadémia 15 és fél éves tehetsége, Tajti Mátyás a Real Madrid korosztályos csapatánál van tesztelésen. A fiatal játékos decemberben már az FC Barcelona utánpótlását is megjárta, és meggyőzte a katalán klub illetékeseit, így szerződést ajánlottak neki.

A Rangadó.hu tudomására jutott, hogy Tajti Mátyás barcelonai szerződésével kapcsolatban a Győri ETO és a Paks korábbi kiváló játékosa, Vayer Gábor is segédkezett Magyarországról.

– A hír igaz, de mivel Matyi jelen pillanatban Madridban készül, és az ő érdekeit kell szem előtt tartanunk, így konkrétumot egyelőre nem mondanék – kezdte érdeklődésünkre Vayer Gábor.

A rutinos játékos 2001-ben a Győri ETO-ból szerződött a portugál Santa Clara együttesébe, és egykori csapattársa, Ivan Penaranda kérte meg, hogy a Barcelonában bejegyzett ügynöksége, a Bic Talents Group számára keressen tehetséges fiatalokat.

– Mondtam néhány nevet neki, és Matyi is köztük volt. Majd amikor Barcelonában megnézték, akkor jelezte nekem, hogy ez a srác alkalmas lehet arra, hogy a katalánok szerződtessék, mert remekül futballozott – mondta Vayer Gábor, aki szerint hamarosan pont kerülhet Tajti Mátyás történetének a végére.

A Puskás Akadémia évek óta szakmai kapcsolatban van Real Madriddal, a fiatal labdarúgó édesapja, Tajti József pedig a PFLA szakmai igazgatója, ráadásul a Realnál teljesítette a pro licenchez szükséges nemzetközi szakmai gyakorlatot, a fia minden bizonnyal a spanyol fővárosba kerül a katalán klub helyett…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik