NB I

Idegentest, vagy az akarat bajnoka?

Micsoda véletlen! Ketten kétféleképpen látták a miniszterelnök fiának kedd délutáni játékát.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Bizonyára kevesen gondolták, hogy komoly visszhangja lesz a kedd délutáni Vasas FC – Puskás Akadémia meccsnek. A Ligakupa nyolcaddöntőjének első felvonását a másodosztályú angyalföldiek teljesen megérdemelten nyerték meg 2-0-ra a tartalékos felcsútiak ellen.

A vendégeknél néhányan elfogadható teljesítményt nyújtottak, többen viszont kimondottan gyengén. Közülük is a helyszínen tartózkodó miniszterelnök fia, Orbán Gáspár szerény játéka volt a legszembetűnőbb, legalábbis szerintünk. Szerdán több oldal, például a 444.hu is foglalkozott az nb1.hu cikkével, amelyet szervilisnek bélyegeztek, mi viszont találtunk sokkal inkább tenyérbemászó sorokat is, amelyek a Nemzeti Sport nyomtatott változatában jelentek meg. Íme:

„Elgondolkodtató, hogy a vendégcsapat tagjai közül miért csak a fiatalabb labdarúgók próbáltak futballozni, mint a jobboldali védő, Lorentz Márton, a jobboldali középpályás, Berki István, és a védekező középpályásként szereplő Orbán Gáspár. A Videoton NB III-as együttesétől igazolt 22 éves középpályáson látszott leginkább az akarat, ám a túlzott erőlködés miatt időnként görcsössé vált. Valószínűleg nem csak a lelátón helyet foglaló édesapjának, hanem Benczés Miklós vezetőedzőnek is bizonyítani akart. Szerencséje, hogy mestere lecserélte, mert a gyakori ütközések következtében könnyen a kiállítás sorsára juthatott volna.”

Kontrasztként álljon itt a Rangadó.hu helyszíni tudósításának vonatkozó bekezdése:

„A Puskás FC egyik leggyengébb pontja Orbán Gáspár volt, aki olykor a középpálya szélén, olykor a közepén tűnt fel, de támadásban és védekezésben is súlytalan volt, ráadásul elég sokat szabálytalankodott, és mivel már a huszadik percben sárga lapot kapott, folyamatosan a kiállítás veszélye fenyegette. Az ő gyenge teljesítménye túl magas labda, hiszen egyszerű a miniszterelnök fián köszörülni a nyelvünket, de Benczés Miklós döntése alátámasztja a kritikánkat, hiszen a szünetben lecserélte fiatal játékosát, aki idegentestként mozgott a pályán.”

Ezt fejtse meg, aki tudja! Mintha nem ugyanazt a meccset, és ugyanazt a játékost nézte volna a két szerző. Persze, nem kizárt, hogy a sportnapilap küldöttjét magasztosabb eszme vezérelte, miközben papírra vetette sorait…

címlapkép: vidi.hu

Olvasói sztorik