NB I

A szurkoló hangja

Pintér Attila debütálása után lesújtó a drukkerek vélekedése a csapatról és a kapitányról.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kínosra sikeredett a magyar válogatott szövetségi kapitányának debütálása. A találkozó előtt, amikor Pintér Attila megérkezett a kispadhoz, annyi fotós lepte el a terepet, mintha José Mourinho lépett volt színre az ETO Park kellős közepén.

A mérkőzés jól indult a Győri ETO korábbi trénere számára, hiszen Rudolf Gergely góljával viszonylag hamar megszerezte a vezetést a magyar válogatott. Bizonyos fogadói irodáknál az ETO csatárának gólja 26-szoros pénzt fizetett annak, aki volt olyan bátor, hogy megrakja a TrollFoci egyik legnagyobb „sztárjának” a találatát.

A találkozó nem hozott hatalmas színvonalat, de az kirajzolódott a kilencven perc alatt, hogy Pintér Attila hasonló szisztémában kívánja játszatni a nemzeti tizenegyet, mint a győri bajnokcsapatát, tehát biztos védekezésből indulva, gyors kontrákat vezetve.

A biztos védekezés sajnos nem mindig jött össze, mert a meccs utolsó negyedórájában megfordították az eredményt a finnek, és a gyors kontrák is sikertelenek voltak, hiszen – ahogy a sablon diktálja – az utolsó passzok nem sikerültek.

A lefújás után éles füttyszó kísérte a magyar válogatottat az öltözőbe, így az új szövetségi kapitány, Pintér Attila hazai debütálása nem a legszebbre sikeredett. A találkozó utáni sajtótájékoztató már csak hab volt a tortán, ugyanis a kontrák mestere ezúttal az újságírókra támadt vissza, amiért azok elő mertek hozakodni a találkozón történt negatívumokkal.

És ha már a negatívumoknál tartunk, akkor nem árt, ha fél nappal a mérkőzés után csemegézünk a világhálón, hogy a magyar szurkolók miként vélekednek a finnek elleni találkozóról.

„Mi csak tolódtunk, tolódtunk, a rokonok meg toltak nekünk kettőt. Sírnom kell, hogy meg mindig itt tartunk!”

„Szidhatjuk Pinyőt, de azért az igazat megvallva nincs könnyű dolga. Egy csomó mindenre figyelnie kell meccs közben. Összpontosítania kell például arra, hogy a kamerák előtt ne böfögjön, ne turkáljon az orrában (ez k… nehéz), ne káromkodjon, ne köpködjön, stb… Ráadásul mindezt egy kib… kényelmetlen öltönyben. Ezek azért rendesen megoszthatják a figyelmét. De még így is jut belőle a szakmára.”

„Szerintem több összetartással le lehetne dolgozni azt a 2,5 év lemaradást a következő finn-meccsig. Legyen mondjuk minden héten négynapos az összetartás! Vagy akár az is megoldás lehetne, hogy csak meccsnapon engedik el a klubjaikba a válogatottakat!”

„Pinyő megkért, hogy ne bántsuk majd őt, meg a csapatát. Hogy miért kérte ezt már egy héttel ezelőtt, azt most mindenki láthatta.”

„Sajnos én magyar futballt nem láttam. Köpést, nyálas és hisztérikus üvöltözést azt igen. Még nem lenne késő változtatni! Régóta tudom, mert az élet erre tanított: sokkal jobb időben megbánni egy tévedést, mint aztán sokáig viselni a következményeket!„

„Ez a Pinyő egy géniusz, csak annyi történt, hogy most jól megtévesztettük a finneket, és így könnyű dolgunk lesz a selejtezőkön.”

„Aki lefoglalta az utat Bukarestbe, szerintem sürgősen mondja vissza! Vesszen el pénzem, házam, marhám, de a sintér-válogatottat többet nem nézem!”

„Tökéletes bemutatkozás! A legutóbbi selejtezősorozat katasztrofális kudarca után immár nyilvánvaló, hogy az MLSZ zseniálisat húzott, mikor egy külföldi akárki helyett egy új és tehetséges arcra, Pinyőre bízta a válogatottat, és a magyar futball gyökeres megreformálását.”

„Élmény volt nézni az alapjaiban megújított válogatott szemet gyönyörködtető játékát, amely ezen az estén nemcsak szép, de eredményes is volt. Az új kapitány által zseniális érzékkel beválogatott vadonatúj játékosok, Koman, Rudolf, Sándor, Lipták és a többiek mind-mind remekeltek. Jó volt látni, hogy már az első meccsen meghozta a gyümölcsét az edzőtábor, és a heti rendszerességű összetartások során elvégzett kemény munka. Az ellenfél alapos feltérképezése után a kapitány által kidolgozott taktika tökéletesen működött, látszott, hogy a játékosok pontról-pontra betartották az edzői utasításokat.”

„Mindennek köszönhetően végre egy teljesen megújult, tökéletesen szervezett és nagyon motivált magyar csapatot láthattunk, amelyiknek kis szerencsével akár az x is összejöhetett volna a negyedik kalapos selejtezőbeli ellenfelével szemben, hazai pályán.”

„Remélem, nem csodálkozik senki. Én legalábbis pontosan erre számítottam. Egervárival legalább vertük a finneket.”

„Ez az úgynevezett összetartás körülbelül annyit ér, mint amit az eredmény mutat.”

„Valahol azt olvastam, hogy Pintér kinevezése állítólag Csányi bosszúja a bankadó miatt.”

„A válogatott meccseit nézni a kijutásban bízva annyi értelemmel bír, mint századszor is megnézni a Titanicot, hátha a főhős ezúttal megmenekül”

„Ezek mikor jönnek rá, hogy nem csak az edzőket kéne lecserélni, hanem legfőképpen a játékosokat? Ja, hogy nincs kire…”

„Na, most kell ezt az embert elzavarni, még a pályák környékéről is. Mindent elárul egy ilyen ember intelligenciaszintjéről, hogy miközben öltönyben, nyakkendőben az oldalvonal mellett üvöltözik, folyamatosan köpköd. Ugyanakkor van a dolognak egy pozitívuma is: szerintem Csányi bünteti Orbánt Pintér Attilával, és ez sikeres akciónak tűnik. Sikeresebb lesz, mint bármilyen ellenzéki kampány. És ez öröm az ürömben.”

„Tök fölösleges Pintérnek öltönyt felvennie, ha folyamatosan csuláz benne, aki paraszt, az öltönyben is paraszt.”

„Ez már ez ETO-ban is mindig ezt mondta, hogy voltak lehetőségek, amik nem mentek be. De mire gondol ez a majom? Elég három helyzet egy meccsen, és abból menjen be mind a három? Ez a pali taktikai tudásban a legrosszabb magyar edző. Csak egy taktikát tud, és azt játszatja mindig minden helyzetben, bármi is történik”

„Össze kell szoknunk? A finneknek két és fél éve előnyük van? Bogdán, Juhász, Vanczák, Lipták, Koman, Varga, Rudolf, Dzsudzsák is együtt játszik már évek óta, nem? A fű nem volt vizes?”

„Ezt most úgy mondja, mintha hét-nyolc új játékost próbált volna beépíteni, miközben a kezdőcsapatból talán hirtelen Leandro volt az, aki nem volt már Sanyi bácsinál is sokszor a csapatban. Az a baj Pintérrel, hogy még ezt sem képes végiggondolni. Taktikáról pedig nincs mit beszélni, mert az nulla, de ha a meccs végén elmondja, hogy így a tolódás, meg úgy a zóna, visszazárás, szavak, amelyeket hallott a képzésen, és jól hangzanak, elhiszi magáról, hogy mekkora kib… nagy szakember. ezzel nem is lenne baj, de valaki más is elhitte ezt neki.”

„Nem azért a két forintért, de ha az ukránok így fociznának, ott már lángolna az MLSZ székháza, csak úgy miheztartás végett. Bűncselekmény, amit Pintér művel. A csitítgatóknak üzenem, hogy a „megb.. az anyád hátán, ha nem játszol jól” taktika sem jött be. Leginkább Leandro volt az, aki focizott is, igaz, neki alibije van, már évek óta nem volt magyar foci közelében.”

„Na, Attikám gyönyörű este volt. Mintha az ETO-t láttam volna magyar mezben, az átültetés sikeres volt. Az eredményesség meg majd jön. Remélem, most már kapisgálják a többi csapat szurkolói, mit művelt ez az ember Győrben pár évig foci címszó alatt.”

„Ki sem kellett volna nevezni Pintért, és akkor senki nem követelné a lemondását. Külföldi neves kapitányt ígértek, nem ezt a pökhendi varacskos disznót.”

Olvasói sztorik