NB I

„A középpályán kipasszoltak minket”

Elek Ákos szerint jó, hogy a magyarok a finnekkel találkoztak, hiszen megbizonyosodhattak róla, hogy kulturált focit játszanak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szerdán lejátszotta első mérkőzését az új szövetségi kapitány, Pintér Attila irányításával a magyar válogatott. A Finnország elleni, győri mérkőzés vége 2-1-es vereség lett. Az eredmény és a játék sem kimondottan bizalomgerjesztő, ha az ősszel rajtoló Európa-bajnoki selejtezősorozatra gondolunk, de az edző és a csapat mentségére szólhat, hogy ez még csak az első barátságos találkozó volt, amelyen Pintér egy ligaválogatott-szerű keretet nevezett a meccsre, néhány légióssal megerősítve.

A Diósgyőr középpályása, Elek Ákos az 55. percben lépett pályára, és ez volt a 29. válogatottsága. A hetvenedik percben, 1-0-s vezetésnél gólt szerezhetett volna, de Dzsudzsák Balázs szögletét az ötös sarka elől nem sokkal a léc fölé fejelte. A találkozó után a 25 éves játékos elmondta: minden magyar játékos számára van egy-két új dolog, ami még nem működik automatikusan.

– Voltak biztató jelek a találkozón?
– Igen, voltak. Egy-nullnál eldönthettük volna a mérkőzést, sajnos köztük én is. Abban a fejesben több volt. Ha még egyet rúgunk, biztosan megnyerjük a mérkőzést – kezdte Elek Ákos. – Voltak jelei azoknak a dolgoknak, amiket gyakoroltunk az összetartásokon, de talán mondhatjuk, hogy még nagyon az út elején vagyunk. Ha azt vesszük, hogy a finnek azóta építkezek, mióta megvertük őket kettő-egyre, akkor lehet azt mondani, hogy csapatépítésben előbbre tartanak.

– Még nem működnek automatizmusként, amiket Pintér Attila kér?
– Hiába játszanak sokan külföldön, illetve otthon is mindenki ismer sokféle játékrendszer, de mindenki számára van egy-két új dolog, ami még nem jön automatikusan. Ezért vannak az összetartások, és ezért lesz a dánok elleni mérkőzés is, hogy ezeket gyakorolhassuk. Bízom benne, hogy szeptemberben már automatikusan mennek majd ezek a dolgok.

– A finnek milyen csapat benyomását keltették?
– Igen, ezért is volt jó, hogy tudtunk velük játszani. Elég kulturált focit játszottak, és sajnos el kell ismerni, hogy a középpályán eléggé kipasszoltak minket, és ott uralták a játékot. A videót majd elemezzük, és bízom benne, hogy amikor tétmeccsen találkozunk velük, akkor már nem lesz gond ellenük.

– Pozitív visszajelzés volt, hogy a világbajnoki selejtező kudarca után szinte telt ház volt a győri stadionban?
– Persze! Érződik, hogy az emberek ki vannak éhezve a sikerre, ahogy természetesen mi is. Sajnálom, hogy nem sikerült győzelemmel kezdenie az új kapitánynak, és az idézőjeles új csapatnak, de még egyszer mondom, szerintem szeptemberre kell élesnek lennünk.

Olvasói sztorik