NB I

A finnek kihasználták a hibáinkat

Pintér Attila: „többet kell birtokolnunk a labdát, rá kell erőltetnünk az akaratunkat az ellenfélre.”

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Megtörtént az új szövetségi kapitány, Pintér Attila bemutatkozása a magyar válogatott élén. Az első mérkőzés nem sikerült velemi jól, hiszen 1-0-s vezetést után 2-1-es vereség lett a győri meccs vége Finnország ellen. A kapitány szerint nem birtokolta eleget a labdát a csapat, de jobb helyzetkihasználással így is megnyerhettük volna a meccset.

– Sajnálom, hogy elvesztettük a mérkőzést, annál is inkább, mert egygólos vezetésnél volt lehetőségünk az előny növelésére – idézi az MLSZ honlapja Pintér Attilát. – Voltak holtpontjai a mérkőzésnek, amikor nem szűkítettük a területeket, magunkra húztuk a finn válogatottat, az ellenfél összeszokottabb csapat annál, hogy ne használja ki a buta hibáinkat. Sokkal jobban kell élni a lehetőségekkel, hiszen kétgólos vezetés esetén teljesen más lehetett volna a meccs vége. Jó mérkőzést játszottunk, egy nagyon jó finn válogatott ellen, amelynek csapatépítésben két és fél év előnye van hozzánk képest. Az tetszett, hogy fegyelmezett volt a csapat, többször is jól szereztünk labdákat, sajnos sokszor pontatlanul játszottuk meg azokat. Ki kell javítanunk a hibáinkat, a jövőben többet kell birtokolnunk a labdát, rá kell erőltetnünk az akaratunkat az ellenfélre. Volt olyan játékos, aki jó benyomást tett rám, de volt olyan is, aki csereként beállva nem tudott hozzátenni a játékunkhoz, vagy nem futballozott olyan alázattal, ami elvárható lett volna.

A vendégek kapitánya, Mixu Paatalainen elmondta: magas színvonalú mérkőzést játszott a két csapat, és bár örül a győzelemnek, nem ebből az eredményből indul ki az egymás elleni őszi Európa-bajnoki selejtezőn.

– Tudtuk, hogy a magyar csapat támadói gyorsak és erősek, erre a későbbiekben fel kell majd készülnünk. A védekezésünk jól működött, összességében az egész csapat teljesítményével elégedett vagyok. Örülünk a sikernek, de nem fogjuk elbízni magunkat, tudjuk, hogy Magyarország továbbra is egy veszélyes, erős ellenfél lesz a csoportban – nyilatkozta a finn kapitány.

Olvasói sztorik