NB I

Végleges búcsú a válogatottól?

Király Gábort, Hajnal Tamást, Halmosi Pétert és Mészáros Norbertet vélhetően nem láthatjuk többé címeres mezben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nem döntött radikális fiatalítás mellett a magyar válogatott decemberben kinevezett szövetségi kapitánya, Pintér Attila, ezt bizonyítja többek közt Vanczák Vilmos, Juhász Roland és Leandro meghívása, illetve a Gera Zoltánnal történt kapcsolatfelvétele is. Mégis vannak olyan labdarúgók, akik korábban – még Egervári Sándor időszakában is – alapemberei voltak a keretnek, de a jelek szerint többet nem szerepelnek címeres mezben. A Rangadó.hu legújabb összeállítása róluk szól.

Király Gábor

A kapusokat 37 évesen még nem szokták nyugdíjba küldeni, a szombathelyi játékos is élvezi a bizalmat a német másodosztályú 1860 München csapatánál. Hazánkban sosem volt hiány remek kapusokból, és ez most is így van, gondoljunk csak Gulácsi Péterrel, Köteles Lászlóra, Megyeri Balázsra, sőt a szövetségi kapitány olyanokat is előhúzott a cilinderéből, akikre senki nem gondolt volna (Balogh János, Verpecz István, Horváth Tamás), úgyhogy a címeres mez, szürke mackóalsó kombinációt vélhetően már nem látjuk többé… A magyar válogatottban ő játszotta a legtöbb meccset (90) kapusként, de ez a szám már aligha emelkedik.

Hajnal Tamás

Télen felvetődött, hogy a német másodosztályú Ingolstadt 32 éves irányító középpályása hazatér, és ismét a Ferencváros játékosa lesz. Jelenlegi klubjának vezetői azonban nem engedték, és vélhetően ő is szívesebben maradt külföldön, de – mint azóta kiderült – a válogatottság szempontjából rossz döntést hozott. Pintér Attila előszeretettel foglalkoztatja az itthon játszókat, közülük is leginkább azokat, akik rendszeresen pályára lépnek, és jól teljesítenek. Márpedig kétségünk sem lehet, hogy Hajnal alapember lenne a Fradiban, és 16 éves légiós-rutinjával kiemelkedne a magyar mezőnyből. Ehhez képest a Bundesliga második vonalának 12. helyén álló együttesében mellőzöttnek számít, és mivel ő sem lesz fiatalabb a hónapok, évek múlásával, aligha szerezheti vissza korábbi stabil helyét a válogatottban, amelyben 59 találkozón lépett pályára.

Halmosi Péter

A Haladás 34 éves középpályása az Egervári-féle csapat megbízható kiegészítőembere volt, aki csereként többször is lehetőséget kapott. A vége felé már az előző kapitány sem mindig hívta be, Pintér pedig egyáltalán nem számol vele, pedig hazai klubcsapatban játszik, rendszeresen pályán van, és jó teljesítményt nyújt. Karrierje során 35 alkalommal volt válogatott.

Mészáros Norbert

Egervári Sándor sokszor küszködött védőproblémákkal, ezért fedezte fel a válogatott számára a DVSC játékosát, aki már abban az időszakban is harminc fölött járt. A 33 hátvéd mellőzés ennek ellenére meglepetés, hiszen Pintér kritériumainak megfelel, mostanság egészséges is, és rendre jó játékkal segíti az élvonal listavezetőjét. Kilenc alkalommal volt válogatott, de a minijubileumnak számító tizedik meccs aligha lesz meg neki.

Kanta József

A korábbi szövetségi kapitányok méltatlanul mellőzték az MTK örök játékmesterét, aki eddig mindössze három alkalommal léphetett pályára címeres mezben. Bár csekély nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, a mostani kapitány kritériumainak tökéletesen megfelel, és még csak 29 éves, mégsem vehetett részt egyetlen összetartáson sem.

Fülöp Márton

Súlyos betegsége után már teljesen egészséges a harmincéves kapus, de továbbra sincs klubja, kapusposzton pedig túlkínálat van a válogatottnál, úgyhogy vélhetően 24 mérkőzéssel a háta mögött kell majd visszavonulnia.

Olvasói sztorik