NB I

Sörgyár perli a DVTK-t

Megalapozatlannak és jogellenesnek tartja a szerződés felmondását a Dreher Sörgyárak Zrt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Diósgyőr FC Kft. hétfőn, szurkolói ankét keretében jelentette be, hogy a továbbiakban a Borsodi Sörgyár lesz a csapat főszponzora. A történet azért pikáns, mert 2012 tavaszán kötöttek három évre, 2015. március 31-ig szóló szerződést a Dreher Sörgyárak Zrt-vel. A vállalatunk a megállapodás értelmében gyártja és forgalmazza a DVTK-sört, illetve marketingkommunikációs támogatást nyújt a termékhez. Szintén a megállapodás része, hogy minden eladott DVTK-sör árából meghatározott rész, átlátható módon a klub bevételét gyarapítja, de a megállapodást most a futballcég felmondta.

A Dreher Sörgyárak Zrt. vállalati kapcsolatok vezetője, Tóth Valentin a boon.hu oldalon elmondta, hogy a klub tavaly decemberben jelezte, hogy a szerződést felmondja. A sörgyár ezt megalapozatlannak és jogellenesnek tartja, ezért bírósági peres eljárás megindítása van folyamatban.

A tavaly év végi adatok szerint a szurkolók a sör elfogyasztásával mintegy tízmillió forintot gyűjtöttek össze a klub számára. A Borsod Online úgy tudja, hogy a Dreher Sörgyárak Zrt. havi részletekben utalta át az összeget a csapatot működtető gazdasági társaságnak, és eddig minden vállalását teljesítette.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik