NB I

„Tiszta lappal indultam”

A DVTK védője, Debreceni András már csak a Debrecen elleni győzelemmel foglalkozik.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A DVTK – sok magyar csapathoz hasonlóan – Törökországban edzőtáborozott, hogy felkészüljön az NB I tavaszi szezonjára. Tomiszlav Szivics játékosai tíz nap alatt öt mérkőzést játszottak, illetve napi két edzés szerepelt a programban, hogy március másodikára, a Debrecen elleni hazai rangadóra minden játékos csúcsformába kerüljön.

A vezetőedző egy interjúban kiemelte, hogy a Diósgyőr számára nagy erősítés lehet Debreceni András, aki már ősszel is a csapat tagja volt, de mostanra érte utol magát. A Rangadó.hu megkeresésére a 2009-ben U20-as világbajnoki bronzérmet nyerő hátvéd elmondta, hogy nagy szüksége volt a téli alapozásra, amely tiszta lapot nyitott számára a klubnál.

– Augusztusban írt alá a Diósgyőr csapatához. Beilleszkedett már?
– Persze, azzal nem volt gond, mert sok embert ismertem már a csapatból. Időközben érkeztek további új játékosok is, így velük egyszerre ismerkedtem meg, úgyhogy nem volt probléma – kezdte a 24 éves védő.

– Ősszel csak három bajnoki mérkőzésen lépett pályára. Ennek szerepe van abban, hogy csak augusztus végén írt alá a DVTK-hoz?
– Nyáron végig egyedül edzettem, és csak saját magamra számíthattam, mert nem volt csapatom. Erre sajnos ráment az őszi szezonom, de remélem, hogy a tavasz ennél jobb lesz. Most én is tiszta lappal indultam, hiszen végigcsináltam a csapattal a felkészülést.

– Milyen volt Törökországban a felkészülés?
– Profi körülmények között edzettünk, és nagyon jó csapatok ellen vívtunk felkészülési mérkőzéseket. A mester próbálta úgy elosztani a játékperceket, hogy mindenki ugyanannyi időt kapjon.

– Törökországban két vereség, két döntetlen, majd egy győzelem volt a Diósgyőr mérlege az edzőmeccseken. Számít az eredmény ilyenkor?
– Az ember mindig szeretne nyerni, de ennek szerintem nagy jelentősége nincsen. Mindegyik találkozón más-más állapotban voltunk, mert a meccsek mellett elég keményen edzettünk. Most az eredmény helyett inkább a játékunk összecsiszolása volt a fő szempont. Az eredmény majd az első tavaszi fordulóban lesz lényeges a Debrecen ellen.

– Milyen a közös munka Tomiszlav Szivics vezetőedzővel?

– Én már dolgoztam vele, amikor Kecskeméten futballoztam a Honvéd kölcsönjátékosaként. Csak jókat tudok mondani az edzésmódszereiről, ráadásul nagyon pozitív, ahogy a játékosaihoz viszonyul.

– A szerb tréner nemrég azt nyilatkozta, hogy Gosztonyi András és ön hatalmas erősítés a csapatnak, mert mostanra érték el a csúcsformát.
– A mester mindig elmondja a véleményét, akár a csapat előtt is rávilágít a jó vagy a rossz dolgokra. Volt, amikor megdicsért a felkészülés alatt, de a hibáimra is rámutatott.

– A Diósgyőr a negyedik helyen áll a bajnokságban, két pontra a dobogótól, ráadásul a Ligakupában és a Magyar Kupában is versenyben van még. Tavaszra mi a csapat célja?
– Szerencsére mindhárom sorozatban versenyben vagyunk, és van dolgunk bőven. Célok nélkül nem lehet játszani, ezért minimum a dobogóra szeretnénk odakerülni. Mellette ott van a Magyar Kupa is, ahol a legkevesebb mérkőzést kell megnyerni ahhoz, hogy kikerüljünk az európai porondra. És végül a Ligakupa, amit szintén nem szeretnénk félvállról venni, úgyhogy majd az idény végén kiderül, mit hoz az élet…

Olvasói sztorik