NB I

Miroszlav Grumics a DVTK játékosa

Hétfőn Miskolcra érkezett, és aláírta szerződését a Pécsről távozó 29 éves szerb csatár.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az elmúlt években a Kaposvár, majd a PMFC csapatában játszó Grumicsot a DVTK tulajdonosa, Leisztinger Tamás hozzájárulásának köszönhetően tudták kivásárolni élő szerződéséből.

A szerb támadó szülővárosában, a jugoszláviai Apatinban kezdett el futballozni. A Vojvodinában és a Mladost Apatinban eltöltött évek után az ukrán élvonalbeli Vorszkla Poltava labdarúgója lett. A légiós-éveket követően három szezonra visszatért a szerb bajnokságba, majd 2011 februárjában Kaposvárra szerződött, ahol másfél év alatt 25 mérkőzésen nyolc gólt lőtt, és országos ismertséget szerzett. 2012 nyarán igazolt Pécsre, ahol szintén alapemberré vált.

Ősszel 14 bajnoki mérkőzésen lépett pályára és három gólt, valamint két gólpasszt jegyzett. A Magyar Kupában egyszer, a Ligakupában kétszer volt eredményes.

Miután nyilvánosságra került, hogy Pécsett bizonytalanná vált a klub jövője Miroszlav Grumics sorra kapta az ajánlatokat, a többi közt a DVTK-tól is. A tárgyalások során végig érezni lehetett, hogy a támadó szeretne Diósgyőrben játszani, ezért viszonylag könnyen sikerült megállapodni. Miután átesett az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálaton, hétfő este aláírta két és fél évre szóló szerződését, majd kedden reggel útra kelt a törökországi edzőtáborba.

– Azért választottam a Diósgyőrt, mert a DVTK egy nagy klub, komoly ambíciókkal, én pedig szeretem a kihívásokat, de a döntésemkor fontos volt az edző személye is. Remélem, a szurkolók hamar megszeretnek, ehhez az kell, hogy minél több gólt szerezzek, de nem szavakkal, hanem a pályán szeretném megmutatni, hogy érdemes volt leigazolni – nyilatkozta új klubja honlapján Miroszlav Grumics.

Olvasói sztorik