Törökország

Útra kelt a Diósgyőr is

Eperjesi Gábor profi szerződést kapott az edzőtábor előtt, a pécsi Grumicsot is várják.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szerda hajnalban útra kelt a DVTK küldöttsége, és Budapest, valamint Isztambul érintésével Antalya felé vette az irányt, ahol február 15-ig edzőtáborban gyűjti az erőt a tavaszi folytatáshoz – adta hírül a klub honlapja.

Tizenhét mezőnyjátékos és három kapus gyülekezett a stábtagok mellett a diósgyőri stadion előtt. A DVTK három válogatott játékosa, Kádár Tamás, Elek Ákos és Futács Márkó múlt péntek óta már Törökországban tartózkodik Pintér Attila összetartásán, ők szerda este csatlakoznak Antalyában az érkezés után rögtön átmozgató edzést tartó DVTK-hoz. Kovács Zoltán sportigazgató a folyamatban lévő ügyek elintézését követően utazik a keret után.

Eredetileg az utazók között volt Srdjan Zirojevics erőnléti edző, azonban indulás előtt a klubházban szomorúan újságolta, hogy kedden ellopták a pénztárcáját és minden iratát, így számára most útlevele pótlása a legfontosabb. Amint ez megtörténik a budapesti konzulátuson, ő is követi a csapatot.

Eperjesi profi szerződést kapott

A csapat fiatal hátvédje, Eperjesi Gábor már profi szerződéssel a zsebében vághat neki a törökországi útnak, ugyanis kedden este aláírta új kontraktusát. A húszéves játékos korábban amatőr szerződéssel játszott a DVTK színeiben, mellette pedig a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Karának másodéves hallgatója.

A DVTK első csapatában bajnoki mérkőzésen 2011. április 30-án mutatkozott be. Némi szünetet követően az idei bajnokságban Tomiszlav Szivics vezetőedző egyre több szerepet adott a fiatal hátvédnek, aki élt is a lehetőséggel. A Ligakupa és a Magyar Kupa után első NB I-es találkozóján Kaposvárott lépett pályára 2013. szeptember 28-án, amit még három alkalom követett. Erre ismét felfigyeltek az MLSZ-ben, és immár az U20-válogatott összetartására is meghívót kapott.

Grumics is érkezhet

A Borsod Online érdeklődésére Kovács Zoltán elmondta, Miroszlav Grumics még nem írt alá a klubhoz, de azt elismerte, hogy tárgyalnak vele. Arra a kérdésre, hogy szabadon igazolható-e a játékos, tehát szerződést bontott-e már a pécsi klubbal, a sportigazgató azt felelte, hogy ezek olyan információk, amelyről nem szeretne nyilatkozni. Tomiszlav Szivics arra számít, hogy a szerb támadó is ott lesz az edzőtáborban.

A DVTK utazó kerete

Kapusok: Nenad Rajics, Ivan Rados, Gelei Vince

Mezőnyjátékosok: Mohamadou Abdouraman, William Alves, Bacsa Patrik, Barczi Dávid, Augusto Batioja, Boros Gábor, Debreceni András, Egerszegi Tamás, Elek Ákos, Eperjesi Gábor, Futács Márkó, Gohér Gergő, Gosztonyi András, Senad Huszics, Kádár Tamás, Zoran Kosztics, Lazar Marjanovics, Nikházi Márk, Vadász Viktor, Vági András, Miroszlav Grumics(?)

Olvasói sztorik