NB I

Szolnoki edző helyett szolnoki edző

Egervári Sándor munkáját Csábi József segítette, Pintér Attila pedig Pető Zoltánt választotta.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A szolnoki születésű Pető Zoltánt választotta pályaedzőnek Pintér Attila, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. Előzőleg a szintén szolnoki Csábi József volt Egervári Sándor pályaedzője, sőt egy mérkőzés erejéig megbízott szövetségi kapitánya is volt a csapatnak.

– Régóta ismerem Pintér Attilát. Kétezer-négyben Sopronban edzőm is volt, és már akkor megtaláltuk a hangot egymással. Nehéz ember, de én azon kevesek egyike vagyok, aki szót ért vele. Mindenesetre munkamániás, maximalista, ami a válogatott szempontjából eltervezett legközelebbi cél, a franciaországi Európa-bajnokságra való kijutás miatt hasznos is lehet. Az első csapat mellett egyébként az U21-es csapatnál is hasonló feladatot kapok – idézi a szoljon.hu Pető Zoltánt, aki 2015. december 31-ig kötött szerződést.

Pető a felnőtt válogatottban kilenc, az olimpiai csapatban negyven meccset játszott. Pályafutását a Szolnoki MÁV-nál kezdte, majd Debrecenben, az MTK-nál, Újpesten, Sopronban és Felcsúton is szerepelt, illetve Belgiumban és Törökországban játszott. Idehaza nyert bajnokságot és kupát is. A-licences edzőként legutóbb a Ferencváros utánpótlásában dolgozott.

Olvasói sztorik