NB I

A debreceni Sidibe magyar lesz

A DVSC szenegáli légiósa hazánkban képzeli el a jövőjét, és állampolgárságért folyamodik.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ibrahima Sidibe magyar állampolgárságért folyamodik, az ügyben már megtette az első lépéseket, és napokon belül eljuttatja kérvényét az illetékes hatóságokhoz. A Szenegálban született játékos először 2005 nyarán igazolt Debrecenbe, majd három év után Belgiumba szerződött, ahonnan 2012-ben tért vissza. A családjával nagyon szeret Debrecenben élni, hosszabb távon képzeli el jövőjét a városban.

– Köztudott, hogy a feleségem, Mariann magyar, és van egy kislányom, Aicha, aki most hároméves, itt született – mondta Ibrahima Sidibe. – Ma már Szenegál a második hazám, Magyarországot tekintem az elsőnek, hiszen évek óta itt élek, itt van a családom, és itt tervezem leélni az életem hátralévőt részét, ezért gondoltam, hogy állampolgárságért folyamodom. Debrecenben képzeljük el a jövőnket, mert szeretjük ezt a várost. Soha nem volt itt problémánk, az emberek mindig szeretettel viszonyultak hozzánk. Komoly szándékunkat jelzi: habár jelenleg bérelt házban élünk, de terveink között szerepel, hogy hamarosan vásárolunk egy saját ingatlant.

Sidibe családja egyébként idén gyarapodni fog, hiszen szeptemberben születik második gyermekük.

Talán sok szurkolóban felvetődik, hogy esetleg a magyar válogatottnál is számításba vehetik a 33 éves játékost, de ez nem lehetséges, mert a szabályok szerint ha egy labdarúgó már szerepelt valamelyik ország válogatottjában, akkor más nemzetében nem léphet pályára. Sidibe pedig korábban játszott a szenegáli válogatottban – írja a DVSC honlapja.

Olvasói sztorik