NB I

Ibrahima Sidibe visszatért Debrecenbe!

A DVSC hároméves szerződést kötött a szenegáli támadóval, aki négy és fél év után tér vissza Magyarországra.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Visszatért a bajnoki- és Magyar Kupa-címvédő DVSC együtteséhez Ibrahima Sidibe, aki annak idején a csapat meghatározó játékosa volt, Belgiumba igazolása előtt két és fél évig futballozott Debrecenben – áll a klub honlapján. A hajdúságiak 2005 nyarán igazolták le a hórihorgas szenegáli játékost, aki a közönség kedvence lett, teljesítményével, szerénységével és intelligenciájával kivívta a drukkerek elismerését.

Első debreceni idényében 15 találattal rögtön házi gólkirály lett, a következő szezonban már 17 gólt lőtt. Európában először Ausztriában futballozott, volt a Wattens, a Tirol, a Pasching és a Ried labdarúgója. Az osztrákoktól igazolt 2005 nyarán Debrecenbe, innen 2008 januárjában a belga élvonalban szereplő Sint-Truidenhez szerződött, ahol kezdetben sérüléssel bajlódott, így az első fél évben nem sikerült betalálnia. A csapat kiesett az élvonalból, de rögtön vissza is került Sidibe hathatós segítségével, hiszen 21 gólt szerzett.

A követő évben a belga bajnokságban második lett a góllövőlistán 15 találattal. Ibrahima Sidibe a legutóbbi szezonban a Beerschot AC és a Wasterlo csapatában szerepelt, és kilenc találatot szerzett. Belgiumi pályafutása alatt összesen 52 gólt lőtt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik