NB I

Erősebbek lesznek a tavasszal

Kanta József úgy érzi, ha elkapják a fonalat, akkor nem a kiesés ellen fognak harcolni.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az összes többi élvonalbeli csapathoz hasonlóan kőkeményen alapozás folyik a kiesőhelyen álló MTK csapatánál is. A fővárosi kék-fehérek szombaton egyhetes törökországi edzőtáborba utaztak, ahol erős ellenfelekkel szemben edződhetnek a tavaszi idényre. A Rangadó.hu megkereste az együttes csapatkapitányát, Kanta Józsefet, aki elmondta, hogy a terveknek megfelelően zajlik a felkészülésük, és már nagyon várják a bajnoki nyitányt.

– Úgy gondolom, hogy a megfelelő mederben zajlik a felkészülés. A munkán van a hangsúly, már négy edzőmérkőzésen is túl vagyunk – kezdte Kanta József. – A tervezettnek megfelelően alakul az alapozás. Próbáljuk csiszolni a csapatjátékot és a taktikai elemeket, valamint természetesen az erőnléti dolgokat is. Szombaton indulunk egy hétre Törökországba, ahol három kemény meccs vár ránk, és igazából nagyon várjuk már a tavaszi rajtot.

Az MTK múlt kedden 3-2-re verte a szlovák Dunaszerdahely együttesét. A találkozón büntetőből eredményes Kanta nem von le következtetéseket az edzőmeccsekből, de úgy látja, hogy a biztató jeleken kívül kell még csiszolni a gárda játékán.

– Úgy gondolom, hogy semmit nem számítanak ezek az edzőmeccsek. Természetesen a felkészülésünket szolgálják, de komoly következtetéseket soha nem vonok le ezekből, hiszen a bajnoki összecsapások teljesen mások, és máshogy is készül rájuk az ember, úgyhogy nagyon nem foglalkoztat ez a dolog. Az azért látszik, hogy van mit csiszolni a játékunkon, de láttam már biztató jeleket is.

Mint ismert, az MTK a téli átigazolási időszakban megerősítette a keretét, hiszen leigazolta a Videotontól távozó Torghelle Sándort, és a Belgiumból hazatérő Vass Ádámot is.

– Nem is kérdés, hogy jól erősítettünk, és posztra igazoltunk. Egy góllövő csatárra nagy szükségünk volt, és úgy gondolom, hogy Torghelle Sanyi mentalitása és rutinja nagy segítség lesz a csapatnak, ez már az edzőmeccseken is észlelhető volt. Vass Ádám pedig egy válogatott szintű belső középpályás, akit szintén hatalmas erősítésnek tartok. Biztos vagyok benne, hogy erősebbek leszünk velük.

Kanta József úgy érzi, ha elkapja a fonalat az MTK a tavasszal, akkor nem a kiesés ellen kell küzdeniük, de a céljuk egyértelműen a biztos bennmaradás.

– Egyértelműen az a cél, hogy bennmaradjunk. Mindenkin látom az akarást és az elszántságot, hogy ezt igenis meg kell csinálnunk, hiszen nem történhet meg az a szégyen, hogy még egyszer kiessünk. Ha elkapjuk a fonalat, akkor úgy gondolom, hogy akár feljebb is juthatunk, de a lényeg, hogy alattunk húzzák meg a vonalat – mondta végül Kanta József.

Olvasói sztorik