NB I

Szlovákokat vert az MTK

Garami József csapata 3-2-re nyert a Dunaszerdahely ellen, mind az öt gól a második félidőben született.

Kapcsolódó cikkek

Nemzetközi felkészülési mérkőzés
MTK – DAC 1904 Dunajská Streda (szlovák) 3-2 (0-0)
Budafok
MTK: Hegedüs L. – Nagy, Kálnoki Kis, Rodenbücher, Poór (Kelemen D., a szünetben) – Hajdú, Vukmir – Kanta J. – Bese, Torghelle, Csiki. Edző: Garami József
Gólszerzők: Eppel (52.), Bese (73.), Kanta J. (tizenegyesből 80.), illetve Hrazdicek (72.), Matus (78.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A szlovák élvonalban sereghajtó Dunaszerdahely csapatát fogadta Budafokon az MTK, amelyben a csapat saját nevelésű védője, a 29 éves Rodenbücher István is pályára lépett, aki jelenleg a Pápa játékosa.

Eleinte inkább a DAC birtokolta többet a labdát, de nem tudott veszélyes helyzetet kialakítani. A 17. percben Torghelle fejelte Bese elé a labdát, aki 13 méterről, kapásból lőtt, de a labda a kapu mellé ment. Három perccel később Kwin húsz méterről eleresztett lapos lövését Hegedüs Lajos könnyen fogta. A 27. percben Kanta József szöglete után Kálnoki-Kis fejelte a labdát a keresztlécre. A túloldalon is gólhelyzet alakult ki: Nguekam mehetett egyedül a kapu felé egy eladott labdával, 14 méterről lőtt, a jól kimozduló Hegedüs nagyot védett, és a labda visszapattant a mezőnybe.

Ezután ismét a mezőnyben zajlott a játék. A 39. percben Hajdú vágta előre a labdát, Csiki jól ment fel a tizenhatosig, de beadását Penska szögletre ütötte. A sarokrúgás utáni kavarodásban Rodenbücher lőtte középre a labdát, de Torghelléről kevéssel a kapu mellé pattant. A kiegyenlített első félidőben mindkét csapatnak egy-egy nagy helyzete volt.

Az 52. percben Eppel Márton cselezgetett a tizenhatos sarkánál, bepasszolta a labdát Torghellének, aki szépen visszatette elé, így Eppel hét méterről a kapuba lőhetett (1-0). A 67. percben Bese passza után Kanta lőtt 14 méterről, középről, de a szlovákok blokkolták. A hetvenedik percben Martinky fejelt hét méterről tisztán, az MTK-nak ekkor még szerencséje volt, hogy mellé ment a labda. Két perccel később Hrazdicek a kapuval szemben, távolról lőtt, a labda a kapufáról pattant a hálóba (1-1).

Szinte azonnal válaszol az MTK: Bese egy szép csel után a tizenhatosról nagy erővel a kapuba lőtt (2-1). A 78. percben a Dunaszerdahely is újabb gólt szerzett: Nvrkovic tette lövésre a labdát, és Matus kapásól, húsz méterről nagy gólt ragasztott a kapu közepébe (2-2). A gólfesztivál még mindig nem ért véget, hiszen a nyolcvanadik percben Kwin szabálytalankodott Eppel Mártonnal szemben, ezért az MTK tizenegyest kapott, amit Kanta József értékesített (3-2).

A 87. percben előbb Torghelle lőtt húsz méterről, nem sokkal ment mellé, majd Kanta veszélyeztetett távolról, mert a kapus kint állt, de a labda fölé szállt. A játék képe kiegyenlített volt, azonban több helyzete volt az MTK-nak, megérdemelten nyert. A második félidő mozgalmas és izgalmas volt, de az iram így sem volt nagy – tudósított az onlajnok.com.

Olvasói sztorik