NB I

A rendőrséghez fordul az MLSZ

A szövetség szerint sem szerencsés, ha kiszorulnak a szurkolók az edzőmeccsekről.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az elmúlt napokban, több esetben is kellemetlenséget okozott a nézők és a klubok számára is, hogy a felkészülési mérkőzéseket a Rendőrség illetékeseinek döntése alapján az érdeklődők kizárása mellett kellett megrendezni.

Az ilyen irányú intézkedések jogszerűek, ám nem minden esetben találkoznak az MLSZ és szurkolók érdekeivel. A sporttörvény és az 54/2004. (III. 31.) kormányrendelet értelmében – a pálya biztonságtechnikai bejárását követően – a rendőrség az edzőmérkőzések helyszínén is korlátozhatja a nézőszámot, vagy megtilthatja a találkozók nézők előtt történő megtartását, ha úgy ítéli meg, hogy a sportrendezvények biztonságáról szóló kormányrendeletben meghatározott feltételek hiányoznak, vagy nem megfelelőek.

Az MLSZ mindenkor betartja a hatályos jogszabályokat és elvárja a jogkövető magatartást a mérkőzéseket rendező sportszervezetektől is, de a kialakult helyzetnek nem örül, azt megoldandó problémának tartja. A Szövetség ezért az illetékesekhez fordul, és egyeztetést kezdeményez, hogy a szabályok életszerű helyzetekhez illeszkedően, ésszerű kereteken belül, a sportág érdekeit szolgálják.

Az MLSZ a rendőrséggel és a rendező klubokkal közösen próbál megoldást találni arra, hogy a nézők biztonságban és a jogszabályban foglaltaknak eleget téve, a jövőben is élvezhessék kedvenc csapataik valamennyi mérkőzését, így a felkészülést szolgáló találkozókat is.

A Szövetség hangsúlyozza, hogy a mérkőzéseket rendező klubok feladata és felelőssége, hogy biztosítsák a nézők biztonságát, kényelmét és megfelelő szintű kiszolgálását. Az MLSZ elmúlt három évben elindított infrastruktúra-fejlesztési programjai mind ezt a célt szolgálják – írja a szövetség honlapja.

Olvasói sztorik