NB I

Az elhunyt játékosokra emlékezünk

Nagy veszteségek érték a magyar labdarúgást az elmúlt években.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Alighogy elbúcsúztattuk az előző év végén elhunyt ferencvárosi játékost, Akeem Adams-et, máris újabb tragédia árnyékolta be a magyar bajnokságot: a Diósgyőr kapusa, Rakaczki Bence hosszan tartó betegség után veszítette életét. Mindössze húszéves volt.

A Rangadó.hu legújabb összeállítása azoknak a közelmúltban elhunyt hazai labdarúgóknak állít emléket, akik még játékoséveik alatt távoztak az élők sorából.

Rakaczki Bence (1993–2014)

Csütörtökön délután jött a hír, miszerint életét veszítette a DVTK mindössze húszéves kapusa, Rakaczki Bence. A fiatal hálóőrnél 2012-ben diagnosztizáltak leukémiát. Úgy tűnt, sikerült leküzdenie a kórt, azonban végül elveszítette a harcot.

Akeem Adams (1991–2013)

A Ferencváros trinidadi labdarúgója szeptember végén kapott infarktust egy edzés után. Több életmentő operáción is átesett, valamint a bal lábát is amputálni kellett egy fertőzés miatt. További operációk is vártak a rá, azonban december végén bekövetkezett a tragédia: Adams agyvérzést kapott, kómába került, amiből többé nem ébredt fel. Mindössze 22 évet élt.

Héger Ádám (1991–2013)

Szörnyű tragédia árnyékolta be október közepén a magyar labdarúgást: családi dráma áldozata lett a Vác és a Kaposvölgye korábbi kapusa, Héger Ádám. A mindössze 21 éves játékost és édesanyját a nevelőapja gyilkolta meg.

Kovács Zoltán (1986–2013)

26 évesen veszítette életét Kovács Zoltán, a Honvéd, a Győr, a REAC és a Nyíregyháza korábbi játékosa. A halál okát nem közölték.

Gajda István (1981–2011)

Autóbalesetben veszítette életét az NB III-as Maglód labdarúgója, Gajda István. A harmincéves játékos korábban megfordult a Ferencváros, a Diósgyőr, a Siófok és a Honvéd együttesében is.

Takács Lajos (1971–2009)

Takács Lajos a Videotonban lett ismert labdarúgó, 1987 és 1994, majd 1995 és 1998 között erősítette a székesfehérváriakat. Közben megfordult az MTK-nál, majd Sopronban is. Később az NB III-ban, majd a megyei első osztályban is pályára lépett. 2009 novemberében csapata, a Martonvásár mérkőzése után esett össze. Halálát koszorúér-elzáródás okozta.

Beck Tamás (1990–2009)

Próbajátékon vett részt a Pápa együttesénél Beck Tamás. A mérkőzés elején azonban rosszul lett, így cserét kért. A találkozó után hazautazott Győrbe, ahol rosszabbodott az állapota, így mentőt hívtak hozzá. Sajnos a tragédiát így sem sikerült elkerülni, az orvosok már nem tudták megmenteni a mindössze 19 éves játékos életét.

Bánka Kristóf (1982–2006)

Az Újpest csapatában lett élvonalbeli labdarúgó, később megfordult Nyíregyházán, majd a REAC-ban is, 2005-től pedig az Újpest második együttesében, Fóton játszott. 2006-ban szívroham következtében veszítette életét. 2013. október 22-től az ő nevét viseli az Újpest Fóti úti utánpótlásbázisa.

Zavadszky Gábor (1974–2006)

A 2006-os év is tragédiával kezdődött a magyar labdarúgásban: január 6-án, Cipruson életét veszítette a Ferencváros, a Dunaferr és az MTK válogatott középpályása, Zavadszky Gábor. Az akkor éppen az Apollón Limasszolnál légióskodó 32 éves játékos halálát együttesen fellépő szívinfarktus és tüdőembólia okozta.

Szabó István (1978–2004)

2004 júniusában veszítette életét Szabó István, az akkor NB III-as Uraiújfalu játékosa. A Vas megyei együttes éppen edzést tartott, mikor Szabó összeesett. Csapattársai és vezetői azonnal a segítségére siettek, valamint a kiérkező mentők is többször próbálták újraéleszteni, sikertelenül. 26 évet élt.

Fehér Miklós (1979–2004)

A 2004-es év elején is egy remek válogatott játékost veszítettünk el: a portugál Benfica légiósa, Fehér Miklós a Guimares elleni bajnoki utolsó perceiben lett rosszul. A játékos azonnali orvosi ellátást kapott, rövid időn belül kórházba is szállították, de életét már nem tudták megmenteni. 24 éves volt.

Nagy Norbert (1969–2003)

2003 májusában szenvedett halálos közúti balesetet Nagy Norbert, a Haladás játékosa. A korábban a Ferencvárossal két bajnokságot is nyerő válogatott hátvéd Szombathely határában karambolozott.

Dárdai Balázs (1979–2002)

Július közepén, egy körmendi barátságos tornán veszítette életét a válogatott játékos, Dárdai Pál öccse, Balázs. Az NB III-as Barcsban szereplő labdarúgó egy ütközés után került földre. A 23 éves játékost nem sikerült újraéleszteni.

Zsiborás Gábor (1957–1993)

A Ferencváros korábbi, az MTK akkori kapusa, Zsiborás Gábor 1993. szeptember 7-én veszítette életét. A válogatottal a világbajnoki selejtezőkre készülő hálóőr az egyik edzésen, korábbi sikereinek helyszínén, az Üllői úti stadionban esett össze, és kómába került, melyből már nem tért magához. A 36 éves kapus halálának pontos oka nem ismert.

Nyugodjanak békében.

Olvasói sztorik