NB I

Kapus kell, Katona nem kell

Anyagi nehézségei ellenére mégis el tud utazni Törökországba edzőtáborozni a PMFC.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Második felkészülési mérkőzését játszotta szombaton a PMFC-Matias. A pécsiek a szünetben még hátrányban voltak az NB II-ben sereghajtó Kozármisleny ellen, de a második félidőben mutatott játékukkal fölényesen, 5-1-re nyertek. Beke Péter és Rácz Ferenc egyszer talált be, Városi Viktor pedig mesterhármast ért el.

A PMFC hálóját ezúttal a fiatal Steer Bence őrizte, de a klub honlapján Márton Gábor edző elmondta, hogy a kapuskérdést megnyugtatóan rendezni kell.

– Gőcze Gergő egy kisebb műtéten van túl, remélhetőleg a jövő héten már rendben lesz a keze, és védhet. Ugyanakkor kell még mellé egy kapust igazolnunk, de úgyis a jobb formában lévő fog védeni. Mindenképpen olyan kapusban gondolkozunk, aki az elmúlt időszakban védett, és kipróbált játékos. Több fiatal most nem fér el a keretben – szögezte le Márton Gábor.

Ezen a héten próbajátékon volt a pécsieknél a Vasas korábbi csapatkapitánya, Katona Máté, akinek a sorsáról a Kozármisleny elleni meccs után döntöttek: nem marasztalták.

– Tapogatóztunk, megismertük Katona Mátét. Több lehetőségünk van baloldali védőposztra igazolni. Próbálkoztunk magyarral, de külföldi játékosok is képbe kerültek. Sajnos ez egy eléggé kényes poszt, de a világ futballjában is hiányposztnak számít. Jelen pillanatban úgy tűnik, nem tartjuk itt Mátét, ami nem jelenti azt, hogy a későbbiekben nem kerülhet vissza. Személyében egy huszonnégy éves, tehetséges játékosról van szó, és más lenne a szituáció, ha a klub nem lenne ebben a helyzetben. Kész játékost keresünk, és nem érezzük úgy, hogy most megtudná oldani ezt a feladatot – magyarázta az edző.

Matyi Dezső tulajdonos kivonulásával a PMFC nagyon komoly anyagi válságba került, ezért úgy tűnt, szó sem lehet külföldi edzőtáborról, de Márton Gábor szavaiból kiderült, mégis útra kelhet a csapat.

– Nagy valószínűséggel el tudunk menni egy hétre Törökországba edzőtáborba. Köszönhetően azoknak az önfeláldozó vállalkozóknak, akik az én és a barátaim közbenjárásával áldoznak a csapatra. Nagyon örülnénk neki, mert ebben a monoton időszakban számunkra fontos lenne – magyarázta Márton Gábor.

A Pécs–Kozármisleny edzőmeccs képgalériája ide kattintva megtekinthető!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik