NB I

A Pécs teszteli Katona Mátét

A korábbi utánpótlás-válogatott játékos próbajátékon vesz részt a PMFC-nél.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A horvát NK Osijek elleni, szerdai edzőmeccs első félidejében egy új játékos szerepelt balhátvéd poszton a pécsieknél. A 23 éves Katona Máté korábban a Vasas labdarúgója volt, ahol 2006 óta tartozott a felnőtt kerethez. Tavaly nyáron azonban szakított az angyalföldiekkel, pedig csapatkapitány is volt.

Katona Máté leigazolása már korábban is szóba került Pécsett, tehetségére pedig külföldön is felfigyeltek, hiszen tesztelte őt a holland Emmen is. Végül – a helyi sajtóinformációk szerint – a klub anyagi gondjai miatt nem szerződtették.

A játékos tesztelését az indokolja, hogy a PMFC-nél a nigériai Eke Uzoma kiválásával végképp hiányposzttá vált a balhátvéd szerepkör, az edzőpáros pedig köztudottan bátran megadja a lehetőséget a fiatal, tehetséges magyar labdarúgóknak, aki 18 NB I-es mérkőzést játszott a Vasas kiesése előtt.

Katona Máté hétfő óta edz Pécsett. A szakvezetés teszteli a Kozármisleny elleni, szombat délelőtti edzőmérkőzésen is, azt követően ülnek le vele egyeztetni – írja a klub honlapja.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik