NB I

Győzelemmel kezdett a Pécs

Kapcsolódó cikkek

Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Pécsi MFC-Matias – NK Osijek (horvát) 1-0 (1-0)
PMFC 1. félidő: Steer – Fodor F., Lantos, Deutsch, Katona – Márkvárt, Koller – Gránicz, Wittrédi, Rácz – Városi. 2. félidő: Steer – Nagy J., Romics, Balogh B., Deutsch – Horváth A., Mohl – Kővári, Szatmári, Beke – Városi
Gólszerző: Városi (18.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Lejátszotta első edzőmérkőzését a PMFC. A pécsi együttes ellenfele a horvát élvonalbeli NK Osijek volt. A hazaiaknál pályára lépett a Vasas egykori csapatkapitánya, Katona Máté is.

A 16. percig kellett várni az első helyzetre: ekkor Pavlic beadását Kurtovic fejelte kapura, de a hazaiak hálóőre, Steer Bence magabiztosan fogta a labdát – derül ki a pécsi klub honlapjának tudósításából.

Két perccel később már a másik kapu előtt adódott helyzet, amit Városi Viktor gólra is váltott: Márkvárt egy remek kiugratás után vezethette kapura a labdát, a tizenhatoson belülre érve középre passzolt, Városi pedig egy méterről a kapuba helyezett, 1-0.

Az első félidőben inkább a hazaiak veszélyeztettek többet, azonban komoly lehetőség előttük sem adódott.

A második játékrész közepén egy trükkös vendég-szabadrúgás okozhatott volna kellemetlen perceket, azonban Babic sorfal alatt ellőtt labdájára még Steer leért. A játékrészben még kevesebb helyzetet lehetett feljegyezni a csapatok neve mellé. A Pécs tartotta előnyét, és ha jobban koncentrál, akkor akár nagyobb arányban is legyőzhette volna eszéki ellenfelét.

Olvasói sztorik