NB I

Duplázott, de kikapott a Haladás

A szombathelyiek 4-2-re kikaptak az osztrák Sturm Graz otthonában rendezett edzőmeccsen.

Kapcsolódó cikkek

Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Sturm Graz (osztrák) – Szombathelyi Haladás 4-2 (3-2)
Graz, messendorfi edzőközpont, 300 néző
Haladás: Dombó (Gyűrű) – Schimmer, Tóth P. (Jagodics M.), Fehér Z. (Zsirai), Bosnjak – Simon Á., Iszlai (Halmai R.) – Gyurján (Szakály A.), Németh M., Medgyes (Andorka) – Ugrai. Edző: Artner Tamás
Gólszerzők: Beichler (30., 37.), Madl (41.) Kanz (49.), illetve Gyurján (32.), Ugrai (39.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Haladásban nem lépett pályára kisebb sérülés miatt Halmosi Péter, Devecseri Szilárd, Radó András, Guzmics Richárd és Nagy Gábor. Ott volt a keretben a Győri ETO-ban nevelkedett 21 éves kapus, Gyűrű László, aki próbajátékon szerepelt a szombathelyieknél. A fiatal játékos eddig két NB II-es meccsen védett, és szabadon igazolható.

A Haladás alakította ki az edzőmeccs első helyzetét: a hetedik percben Ugrai a tizenhatos bal sarkától tekert kapura egy szabadrúgást, de a kapus bravúrral védett. A 11. percben Medgyes mögé lőttek be egy labdát az osztrákok, a jobboldalon Scloffer érkezett, aki élesen középre adott. Tóth Péter nagyon nagyot mentett, belekapott a beadásba, így a középen érkező Beric nem érhette el a labdát.

A 24. percben az alapvonalról végezhetett el szabadrúgást a Graz, a középre belőtt labdát Beric fejelte tíz méterről kapura, de Dombó nagyot védett. A harmincadik percben Tóth Péter szabálytalankodott a tizenhatoson belül, felrúgta Wolfot, a jogosan megítélt büntetőt pedig Beichler értékesítette (1-0). Két perccel később Medgyes remek baloldali beadását Gyurján Bence egy méterről a hazaiak kapujába továbbította (1-1).

A 37. percben megint az osztrákok szereztek vezetést, és ismét Beichler volt eredményes (2-1). Újabb két perc elteltével a jól játszó Haladás részéről Ugrai egyenlített (2-2). A 41. percben Madl elképesztően nagy, 24 méteres szabadrúgásgóljával megint vezetett a Graz (3-2).

A szünet után a Haladás csapatában pályára lépett az ajkai kölcsönből visszatérő Jagodics Márk, illetve Andorka Péter is, akinek a minap már a távozásáról cikkeztek…

A 48. percben Kanz a bal oldalról, öt méterről lőtt a léc alá (4-2). A második félidő elejéhez nem sok köze volt a magyar csapatnak, a Sturm Graz nagyon nekiesett ellenfelének. A 61. percben egy jobboldalról betekert szabadrúgást Andorka remek mozdulattal lőtt kapura, nem sokkal ment fölé. Hat perccel később egy balról érkező beadás a Haladás védőiről pattant Ranetti elé, aki azonban az ötös vonalán állva eltörte a labdát.

A folytatásra nagy a küzdelem, de visszafogott játék volt jellemző. A Sturm teljesített jobban, de Gyűrűnek több nagy védése volt. A labda alig-alig volt a Haladásnál a hajrában, a Sturm nagyon határozottan focizott, nagy helyzetekig nem jutottak, de megérdemelten nyertek – tudósított a haladasfc.hu.

– Nem terveztük ezt a mérkőzést, de úgy gondolom, a Sturm Graz-ot nem illik kikosarazni – kezdte értékelését Artner Tamás, a Haladás vezetőedzője. – Az első félidőben jól fociztunk, szép gólokat rúgtunk, partnerei voltunk az osztrákoknak. Azt azonban el kell ismernem, hogy a második félidőben egyáltalán nem veszélyeztettük a kapujukat. Utólag azt mondom, ez a mérkőzés jól szolgálta a felkészülést. A próbajátékon lévő kapus, Gyűrű László nagyon jó benyomást tett rám, vele mindenképpen elbeszélgetünk a folytatásról.

Olvasói sztorik