NB I

Szomszédverés volt Pécsett

A PMFC 5-1-re nyert a másodosztályban sereghajtó Kozármisleny elleni edzőmeccsen.

Kapcsolódó cikkek

Felkészülési mérkőzés
Pécsi MFC-Matias – Kozármisleny SE 5-1 (0-1)
Pécs, 200 néző. Játékvezető: Botló
Pécs 1. félidő: Steer – Fodor F., Romics, Deutsch, Katona M. – Koller, Mohl – Kővári, Szatmári, Wittrédi – Grumics. 2. félidő: Steer (Homolya, 74.) – Nagy J., Lantos, Balogh B., Katona M. – Horváth A., Márkvárt – Beke, Wittrédi, Rácz – Városi. Edző: Lőrincz Emil, Márton Gábor
Kozármisleny: Helesfay D. (Molnár P., a szünetben) – Kiss M., Fellai (Tar, a szünetben), Vattai, Gaál (Szabó B., 11.) (Reitz, a szünetben) – Cziráki (Schneider, 71.), Fenyvesi, Kovács T., Nagy E., Nagy K. – Varga B. (Pap R., 56.). Edző: Eduardo Almeida
Gólszerzők: Beke (46.), Városi (48., 66., 75.), Rácz (60.), illetve Nagy M. K. (40.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az anyagi gondokkal küszködő PMFC lejátszotta második téli felkészülési mérkőzését. Ellenfele ezúttal a szomszédos település, Kozármisleny csapata volt a műfüves pályán.

Rögtön az első percben vezetést szerezhetett volna a Pécs, miután Mohl a tizenhatos bal sarkától kapura lőtt, de a labda kicsivel mellé szállt. A harmadik perc hozta az első vendéghelyzetet: Cziráki jó labdát kapott, de nem tudott kapura lőni Romics mellett, majd kis tétovázás után a kapu elé emelt, de mellé ment a labda.

Az percben Grumics lőhetett nyolc méterről, de lövését Helesfay szögletre mentette. Mohl sarokrúgása veszélyesen csavarodott befelé, de a vendégek hálóőre ezúttal is résen volt. A folytatásban Szatmári előreívelése kicsit hosszú lett Kővárinak, Fenyvesi mentett előle. A 12. percben Cziráki szögletét Steer húzta le biztos kézzel. A 25. percben Fodor Ferenc kifejelte a labdát a kapu elöl, majd Nagy vette le, és el is lőtte 18 méterről, de Steer szépen fogta a középre tartó labdát.

A 26. percben Mohl észrevette, hogy a vendégkapus kimozdult, 18 méterről kapura emelt, de Helesfay bele tudott még piszkálni, megmentve csapatát a góltól. Négy perc elteltével Varga húszméteres lövését szépen fogta Steer. A 31. percben Koller passza kissé Szatmári mögé ment, így odalett a lehetőség. A 35. percben Fodor buktatta Nagyot, a 19 méterről, kissé balról elvégzett szabadrúgást Cziráki lőtte jócskán fölé. A 39. percben Katona Máté beadását Koller fejelte nyolc méterről mellé.

A negyvenedik percben megszerezte a vezetést a Kozármisleny: Nagy Mihály Krisztián jól kapta a labdát a tizenhatos jobb sarkánál, Steer kicsit rosszul jött ki, a támadó pedig elgurította mellette a labdát (0-1). Ezután Varga lőtt kapura tíz méterről, de Steer bravúrosan kiütötte a labdát.

A szünet után szinte azonnal egyenlített a PMFC: remek baloldali keresztlabda után Beke remekül pörgette a labdát öt méterről a kimozduló Molnár mellett a hálóba (1-1). A 48. percben már a vezetés is megvolt a pécsieknek: Városi remek kiugratás után 12 méterről pörgetett a kapuba Molnár mellett (2-1). A hatvanadik percben újabb gólt szerzett a PMFC: Rácz a félpályánál kapott egy remek kiugratást, elvitte a labdát a kimozduló Molnár mellett és az üres kapu közepébe passzolt (3-1).

A 63. percben Wittrédi jobboldali beadását Városi fejelte kapura öt méterről, de Molnár ki tudta ütni a bal sarok elől. Három perc telt el, amikor Rácz alapvonali beadását Városi három méterről, térddel juttatta a gólvonalon túlra (4-1). A 68. percben Wittrédi lőtte előre a labdát, de Városinak és Rácznak is hosszú lett. A 75. percben Városi tört előre a labdával, a tizenhatoshoz érve a bal szélen felfutó Wittrédinek tette ki a labdát, aki tolt rajta néhányat, majd középre tálalt Városinak. A fiatal csatárnak csak a kapuba kellett passzolnia öt méterről (5-1).

A 85. percben Wittérdi lőtt húsz méterről a kapu fölé. Két perccel később Márkvárt forgolódott a tizenhatoson belül, végül a vendégek szögletre mentettek. A legvégén Pap Roland kapott remek kiugratást középen, Homolya azonban felszedte előle a labdát, majd Beke ívelt középre, Városi azonban közelről kapu mellé csúsztatott – tudósított a PMFC honlapja.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik