NB I

Lázok János mégsem marad?

Újra felvetődött a külföldi folytatás lehetősége.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Haraszti Zsolt, az élvonal 13. helyén álló MVM Paks ügyvezetője a teol.hu oldalon elmondta, szerinte miért szerepelt ilyen gyengén a csapat az őszi szezonban. Úgy fogalmazott: több játékos is átszállójegyet váltott Paksra, csak ugródeszkának tekintették az előző félévet.

– Ezzel még nem is lett volna baj, ha a teljesítményük olyan lett volna, amit a szakmai stáb elvárt tőlük, de szó sem volt erről. A másik pedig, hogy nagyon sokan visszaéltek az edzői bizalommal, Horváth Ferenc közel engedte magához a játékosokat, ez hiba volt – vélekedett a klubvezető, aki ennek ellenére sem menesztette volna a vezetőedzőt. – A szezon végén leültünk, elemeztük az őszi idényt, levontuk a szükséges következtetéseket. Ezek alapján Horváth Ferencnek tavasszal lehetősége lett volna a bizonyításra.

Mint ismert, a Győri ETO-hoz távozó tréner utódja Csertői Aurél lett, mással nem is tárgyalt az ügyvezető, aki megjegyezte: az eddigi másfél hét alapján jól látszik, hogy kézben tartja a gyeplőt, és remek edzéseket tart. Ami a távozókat illeti: egyelőre nem lehet tudni, kikről van szó pontosan, de Haraszti elmondása szerint öt játékost fog érinteni a keretszűkítés.

– Tóth Bencével még nem egyeztünk meg, de jó esélye van rá, hogy nálunk folytassa, már csak Csertői Aurélnak kell áldását adnia az ügyletre – magyarázta Haraszti Zsolt. – Lázok János visszatért Győrből, de egyelőre nem jelenteném ki, hogy biztosan az MVM Paks szerelésében fut ki a pályára a tavasz első meccsén. Az ő szerződésében van egy záradék, amely szerint ha jön érte egy külföldi ajánlat, akkor távozhat. Bori Gábort nagyon szeretné a Diósgyőr, neki van esélye, hogy eligazoljon.

Korábban megjelent, hogy Szabó János a Diósgyőr, Heffler Norbert a Nyíregyháza, Fiola Attila pedig a Győr és a Ferencváros érdeklődését keltette fel, de az ügyvezető szerint értük még nem érkezett konkrét megkeresés. A rutinos játékosok közül – Tököli Attilához hasonlóan – Éger Lászlót, Csernyánszki Norbertet, sőt az őszt Zalaegerszegen töltő Vayer Gábort is szívesen foglalkoztatnák pályafutásuk után.

Az ügyvezető kifejtette: jó érzés, hogy Pintér Attila számít a paksi fiatalokra a válogatottban, és Fiola Attila, illetve Heffler Tibor mellett jó szívvel ajánlaná még a figyelmébe Szabó Jánost, Bartha Lászlót, vagy Simon Attilát.

Olvasói sztorik