NB I

Csalódott volt, de nem szomorú

Nemanja Nikolics továbbra is büszke rá, hogy végre bemutatkozhatott a magyar válogatottban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A szabadkai Pannon RTV vendége volt Nemanja Nikolics. A Videoton és a magyar válogatott csatára a Szubjektív című műsorban elmondta, csalódott volt a hollandiai világbajnoki selejtező eredménye miatt, de nem volt szomorú, mert egész életében arra várt, hogy válogatott legyen, ami büszkeséggel tölti el.

– Mindig jó érzés hazajönni a szülővárosomba. Nehéz és hosszú szezon van mögöttem, de decemberben több pihenőnk volt, mint nyáron. Öt hetet kaptunk, az első két-három hétben megpróbáltam kipihenni magamat, aztán elkezdtem edzeni, hiszen kaptunk egy programot, amit meg kell csinálnunk. Jól teltek a napok, élveztem, hogy a családommal lehettem – mesélte Nikolics.

Nikolics azt mesélte, hogy a gimnázium befejezése után, 18 évesen nem volt könnyű dolga, amikor a szerbiai negyedosztályból, a zentai csapatból először Magyarországra jött szerencsét próbálni. Abban az időszakban még nem tudta, mi vár rá, melyik csapathoz tud majd odakerülni, de a testvérével jött, tehát legalább nem volt egyedül. Először Barcson próbálkoztak, és egy évig maradtak is, majd Kaposvölgye és Kaposvár következett.

– Számomra is újdonság volt, hogy mi vár rám odakint, mert nem ismertem annyira a közeget, a bajnokságot, bár figyeltem a magyar futballt, és néztem a tévés meccseket. Nehéz volt az utam idáig, de örülök, hogy másfél év után az NB I-be tudtam igazolni. A Kaposvár nagyon jó választás volt, hiszen egy olyan klubról van szó, amelyik nagyon bízik a fiatal játékosokban, megadják nekik a lehetőséget, hogy megmutassák, mire képesek, és csak rajtuk múlik, hogy tudnak-e élni vele. Örülök, hogy jól sikerült az a két év számomra, és a Videotonhoz igazolhattam. A fehérváriaknak olyan céljaik voltak, mint nekem: bajnokságot nyerni, és kijutni Európába. Tudtam, ha jól fogok játszani, bekerülhetek a válogatottba. Mindent elértem a Videotonban, ami egy focista álma, de nem állok meg itt, még sok szép sikert szeretnék elérni a csapattal.

A Mladost Podgorica elleni Európa Liga-búcsúval kapcsolatban a csatár elmondta: a szurkolók, a vezetőség és a játékosok is nagy csalódásként élték meg, mert a minimális céljuk a csoportkörbe jutás volt. Bár az őszi szezon végén is becsúszott egy-két rosszabb eredmény, Nikolics úgy vélekedett: van olyan jó csapat a Videoton, hogy képes legyen megnyerni a bajnokságot a szezon végén. Hozzátette, biztosan jót fog tenni az NB I-nek, hogy nem csak egy-két csapat harcol az aranyéremért.

Nemanja Nikolics neve már 2009-ben, Erwin Koeman idején szóba került a magyar válogatottnál, mégis 2013-ig, a világbajnoki selejtezősorozat végéig kellett várni a bemutatkozására. A debütálása viszont nem kimondottan örömteli körülmények között került sor, hiszen először a hollandiai 8-1-es vereség alkalmával léphetett pályára.

– Nagyon meglepődtem, amikor behívót kaptam, de örültem is neki, mert régóta vártam erre a pillanatra. Nagyon büszke voltam, hogy magyar válogatott lettem. Csalódott vagyok az eredmény miatt, de nem vagyok szomorú, mert egész életemben erre vártam, és büszke voltam, hogy debütálhattam Hollandiában. Négy nappal később már kezdő voltam Andorra ellen, kilencven percet játszottam és gólt is rúgtam, ennek is nagyon örültem. A jövőben azt várom, hogy a magyar válogatott sikeres legyen, és ha lehetőséget fogok kapni, megpróbálok élni vele. Tudom jól, hogy a Videotonban jól kell szerepelnem, és tartanom kell a jó formámat, hogy meghívót kapjak.

A szövetség elnökének sajtótájékoztatója után mindenki külföldi kapitányt várt, repkedtek is a nevek a sajtóban, végül mégis a bajnoki címvédő Győri ETO vezetőedzőjére, Pintér Attilára esett a választás.

– Engem is meglepett a hír, de örülök neki, mert egy magyar edző ismeri az NB I-et, jobban, mint bármelyik külföldi. Pintér Attila kemény edző, de sikeres volt a Győrrel, és remélem, a válogatottal is nagyon sikeres lesz.

Egy évvel ezelőtt csak egy hajszál választotta el a vajdasági játékost, hogy az olasz élvonalbeli Siena csapatába igazoljon, de végül az utolsó pillanatban meghiúsult a szerződtetése.

– Vannak álmaim és vannak céljaim az életemben, de jelenleg is olyan csapatban vagyok, amelyben jól érzem magamat, és megkapok mindent, ami egy focistának kell. Ez már a negyedik évem Fehérváron, és nem fogom elsietni a döntésemet. Csak akkor fogok eligazolni, ha az nekem és a Videotonnak is jó lesz, és csak olyan klubba megyek, ahol tudok fejlődni. Ha kapok egy konkrét ajánlatot, át fogom gondolni, és át fogom beszélni a vezetőkkel, addig fölösleges erről beszélni – mondta a tévéinterjú végén Nemanja Nikolics.

Olvasói sztorik