NB I

Kényes téma Kecskeméten

Koszó Balázs nem hozza nyilvánosságra távozása okait, mert nem szeretne senkit megsérteni; Mogyorósi József nem számított rá, hogy távoznia kell.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Korábban már beszámoltunk róla, hogy Mogyorósi Józseffel és Koszó Balázzsal közös megegyezéssel szerződést bontott a Kecskemét együttese. A rutinos védő egy évvel ezelőtt igazolt az alföldiekhez, és szinte újjászületett az alföldi klub színeiben. A KTE csapatában ünnepelhette 150. élvonalbeli fellépését, és védő létére háromszor is eredményes volt az elmúlt egy esztendőben. A 35 éves hátvéd a Rangadó.hu megkeresésére elmondta, teljesen váratlanul érte, hogy távoznia kell.

– Nem tudok mit mondani a távozásommal kapcsolatban, mert nekem sem mondtak semmit – kezdte Mogyorósi József. – Megmondom őszintén, váratlanul ért a dolog, egyáltalán nem számítottam rá, hogy mennem kell. Az élet azonban ilyen, néha szembesülni kell egy-két dologgal. Az élet nem áll meg, meglátjuk, mi lesz. Most egyelőre pihenek, nem tudom még, hogyan alakul a sorsom. A jövőmmel kapcsolatban egyelőre semmi érdemi információm nincsen, semmi konkrétumról nem tudok sajnos beszámolni.

Az FC Ajka honlapjának tanúsága szerint Mogyorósi József a másodosztályú klub játékosa lesz, ahol számos korábbi siófoki csapattársa szerepel.

A kecskemétiek másik biztos távozója Koszó Balázs, aki már gyerekként a KTE futballistája volt, majd a Ferencváros korosztályos csapatait végigjárva 2007-ben tért vissza nevelőegyesületéhez. A 25 éves védő tagja volt az NB II-es bajnokcsapatnak, és a 2011-ben kupagyőztes alakulatnak is, az utóbbi időben azonban kevés játéklehetőséget kapott, így nem látta értelmét a folytatásnak.

– Nem szeretném nyilvánosságra hozni a távozásom okait, mert elég kényes téma. Nem azért, mert nekem bármi szégyellni- vagy takargatnivalóm lenne, hanem mert nem szeretnék senkit megsérteni – mesélte a Rangadó.hu érdeklődésére Koszó Balázs. – Nem volt könnyű megélni a szakítást, hiszen közel hét éve igazoltam vissza Kecskemétre. Itt is nevelkedtem, és gyakorlatilag ezért a klubért éltem-haltam. Az utóbbi időben azonban nem kaptam meg azt a bizalmat az edzőtől és a klubtól sem, amit egy játékos elvárhatna. Ez elég sok mindenben kiütközött, de leginkább a játéklehetőségben, és igazából ezért sem láttam értelmét a folytatásnak. Így alakult ki az a helyzet, hogy közös megegyezéssel szerződést bontottunk, de már az ősz folyamán is történt olyan dolog, ami ezt előrevetítette. A lelkiismeretem tiszta abból a szempontból, hogy én mindig mindent megtettem, és nem hinném, hogy ez rajtam múlt. A játéklehetőség nagyon fontos, és nem szerettem volna már a kispadon vagy a lelátón ücsörögni.

A Kecskemét színeiben 53 NB I-es meccsen pályára lévő védő még nem tudja, hol folytatja pályafutását, de a játéklehetőség lesz az elsődleges szempont a döntésében.

– Természetesen vannak ajánlatok, de semmi konkrétumot nem tudok mondani. Nem mondom, hogy februárig akarok várni, szeretnék minél előbb dűlőre jutni, de a lehető legjobb ajánlatot szeretném majd elfogadni, amiben nagyon fontos lesz a játéklehetőség, mert az elmúlt évem nem a legjobban alakult ebből a szempontból – mondta Koszó Balázs.

Olvasói sztorik